SUNTETI AICI
ACASA > Inedit din tenis > Monica Niculescu a urcat pe locul 34 în lume, devenind prima româncă din WTA!

Monica Niculescu a urcat pe locul 34 în lume, devenind prima româncă din WTA!

Monica Niculescu la Beijing

Parcursul extraordinar de săptămâna trecută de la Beijing, unde a devenit prima jucătoare din istorie ajunsă în semifinalele unui turneu Premiere după ce a pornit din calificări, nu a rămas fără urmări pentru Monica Niculescu, care a urcat pe locul 34 în clasamentul mondial,  devenind cea mai bine clasată româncă din lume.

După Monica (autoarea unui salt de 23 de poziţii, până pe cea mai bună clasare din carieră) vine Irina Begu, care a căzut un loc, până pe 39, Simona Halep (46, în cădere 3 locuri), Alexandra Dulgheru (71, în cădere 5 locuri) şi Sorana Cîrstea, care a urcat două poziţii, până pe 78.

Între locurile 100 şi 200 găsim 4 românce. Cea mai bine clasată este Alexanda Cadanţu, care e pe 103 – în cădere un loc. Ea este urmată de Edina Gallovits (123, în cădere 8 locuri), Mihaela Buzărnescu (159, în cădere 3 locuri) şi Mădălina Gojnea (190, în urcare un loc). Trebuie, de asemenea, remarcată, urcarea în premieră a Cristinei Dinu în Top 300, ea ocupînd în această săptămână poziţia 292.

CITEȘTE ȘI:  Simona Halep, pe cel mai bun loc din carieră: 18! Irina Begu a ieșit din Top 100 după doi ani

Leave a Reply

Top