SUNTETI AICI
ACASA > Romani > Ion Ţiriac a reuşit: din 2012, la Madrid se joacă pe zgură albastră!

Ion Ţiriac a reuşit: din 2012, la Madrid se joacă pe zgură albastră!

Bob şi Mike Bryan s-au antrenat pe zgura albastră de la Madrid

De doi ani se chinuia Ion Ţiriac să îi convingă pe reprezentanţii jucătorilor că zgura albastră este nu doar o invenţie care dă o notă de originalitate ci dă şi calitate spectacolului văzut la televizor. Acum, a reuşit şi, de la anul, turneul Masters de la Madrid se va disputa pe zgura albastră! Va fi primul turneu disputat pe o zgură care, cu siguranţă, va revoluţiona viitoarele turnee.

AICI AFLAŢI CE SPUNE ION ŢIRIAC DESPRE ZGURA ALBASTRĂ

Decizia s-a luat la US Open, dar a “transpirat” abia acum. Anunţul oficial va fi făcut, însă, în timpul Mastersului de la Londra. După cum se ştie, Ţiriac a a avut de înfruntat opoziţia celor mai reprezentativi jucători din circuitul ATP, printre care Federer şi Nadal. Aceştia spuneau că nu se pot obişnui cu noua suprafaţă de joc şi că evoluţia lor va avea de suferit pe o zgură altfel decât cea clasică. WTA nu avea, în schimb, nici o obiecţie. În contrapartidă, Ţiriac a explicat că a luat această decizie pentru că aşa se va putea vedea mingea mai bine la televizor. “Eu am 17.000 de oameni în tribune şi 170 de milioane de spectatori acasă, la televizor. E normal să mă gândesc la binele lor“, a declarat omul de afaceri.

Anul acesta, la Madrid – care este singurul turneu care are trei terenuri ce pot fi acoperite în orice moment – a existat un teren cu zgură albastră, pe care jucătorii şi jucătoarele (Madridul e un turneu mixt) s-au putut antrena, dacă doreau. Au trecut pe acolo chiar şi fraţii Bryan, care s-au arătat încântaţi de noua suprafaţă de joc. Oricum, şi dacă erau încântaţi, şi dacă nu, sportivii îşi făceau poze cu zgura albastră aşa cum ne făceam noi în copilărie cu ursul.

Revenind la reuniunea de la New York, la care s-a luat în discuţie suprafaţa de joc din Spania, la aceasta au participat  Giorgio di Palermo (Europa), Justin Gimelstob (SUA) şi David Egdes (Asia şi Oceania), ca reprezentanţi ai jucătorilor,  Mark Webster (Europa), Gavin Forbes (SUA) şi Charles Smith (Asia şi Oceania) ca reprezentanţi ai organizatorilor de turnee. Organizatorii de la Madrid au adus, în sprijinul cauzei lor, o expertiză tehnică, prin care au demonstrat că zgura albastră are un avantaj net în faţa celei clasice, pentru că permite atât spectatorilor aflaţi în cele mai îndepărtate colţuri, cât şi telespectatorilor să vadă mingea mai bine. S-a trecut la vot, iar acesta a fost favorabil Madridului. Astfel din 2012, încă un vis de-al lui Ţiriac va deveni realitate. Şi să nu ne mire dacă peste doi ani – nu cred că se va întâmpla anul viitor – şi la Bucureşti se va juca pe aceeaşi suprafaţă!

În 2012, turneul de la Madrid începe la 7 mai, imediat după turneele de la Estoril, Belgrad şi Munchen, şi cu o săptămână mai devreme după Mastersul de la Roma.

Anunţul oficial al introducerii zgurei albastre va fi făcut la Mastersul de la Londra. Tot atunci, se va anunţa şi numele noului preşedinte al ATP, cele mai mari şanse pentru a fi numit în această funcţie avându-le fostul jucător olandez Richard Krajicek, actualul director al turneului ATP 500 de la Rotterdam.

One thought on “Ion Ţiriac a reuşit: din 2012, la Madrid se joacă pe zgură albastră!

Leave a Reply

Top