SUNTETI AICI
ACASA > Novak Djokovic > Premiaţii ATP pe 2011: Djokovic, Federer, Nadal, Raonic, Del Potro, Bogomolov şi fraţii Bryan

Premiaţii ATP pe 2011: Djokovic, Federer, Nadal, Raonic, Del Potro, Bogomolov şi fraţii Bryan

Roger Federer

Cei de la ATP au anunţat azi premianţii anului 2011. Nu am avut parte de mari surprize, după cum veţi vedea. Roger Federer şi fraţii Bryan au primit câte două premii, după cum veţi vedea.

Novak Djokovic a primit titlul de cel mai bun jucător al anului, premiu logic, având în vedere nu doar parcursul de excepţie din acest sezon, dar şi locul 1 ocupat la finalul sezonului în clasamentul mondial.

Fraţii Bob şi Mike Bryan au castigat premiul similar pentru dublu. De asemenea, au primit şi un premiu mult mai important, fiind aleşi preferaţii fanilor dintre echipele de dublu. Pe locurile următoare s-au clasat cuplurile Michael Llodra/Nenad Zimonjic şi Mahesh Bhupathi/Leander Paes.

Roger Federer a fost votat de ceilalţi jucători din circuit şi a primit “Stefan Edberg Sportmanship Award”, un premiu de sportivitate şi de calitate a jocului, dacă se poate spune aşa. Federer e la al şaptelea titlu de acest gen, după cele cucerite în perioada 2004-2009. Anul trecut, acest titlu i-a revenit lui Rafael Nadal. În plus, Federer a câştigat şi titlul de popularitate pe baza voturilor fanilor. El a fost urmat în clasamentul voturilor de Novak Djokovic şi Rafael Nadal.

Juan Martin del Potro a primit titlul pentru Revenirea Anului. Lucru absolut meritat, căci argentinianul – fost număr 4 în urmă cu doi ani – a reuşit să urce de pe locul 485, pe cât se afla în februarie, pe 11 în luna noiembrie! Orice alte comentarii sunt de prisos.

Canadianul Milos Raonic este omologul Irinei Begu în întrecerea masculină. El a primit titlul de Newcomer of the Year, după ce a reuşit să urce de pe locul 156 pe 31 în lume şi cucerind în acest an titlul la San Jose.

AICI vedeţi ce premiu a primit Irina Begu

Alex Bogomolov jr a primit titlul “Most improved player of the year”, acest titlu fiind acordat pe baza voturilor celorlalţi jucători din circuit. El a reuşit să câştige în 2011 mai multe meciuri în circuitul ATP decât o făcuse întreaga sa carieră de până acum (2002-2010): 27, faţă de 21.

Rafael Nadal a primit titlul Artur Ashe Humanitarium of the Year, pentru acţiunile umanitare întreprinse de-a lungul anului de fundaţia care-i poartă numele.

One thought on “Premiaţii ATP pe 2011: Djokovic, Federer, Nadal, Raonic, Del Potro, Bogomolov şi fraţii Bryan

Leave a Reply

Top