SUNTETI AICI
ACASA > Inedit din tenis > Turneul Campionilor: Azi se decid finaliştii! Programul complet al zilei

Turneul Campionilor: Azi se decid finaliştii! Programul complet al zilei

Roger Federer

Totul devine foarte intens la Turneul Campionilor. Aceasta e ziua cea mare, în care vom afla finaliştiii celei mai importante competiţii a sezonului. Au fost surprize, au fost confirmări, cert e că toţi cei ajunşi în penultima fază sunt acolo pentru că o merită. Iată în continuare programul complet al zilei de azi şi câteva date statistice legate de cele 4 meciuri. Care vor putea fi urmărite, cel puţin partidele de simplu, pe DigiSport 2.

Ora 14.15: Mirnyi/ Nestor – Bryan/ Bryan

Un meci oarecum neaşteptat în acestă fază. După unii, aceasta e chiar adevărata finală a competiţiei. Se întâlnesc două dintre cele mai  aureolate perechi din circuitul mondial. Curios, cele două perechi se întâlnesc abia a doua oară în carieră, după confruntarea din acest an, de la Viena, când americanii s-au impus în finală cu 2-0. În afara lui Mirnii, care a fost finalist în 2007, toţi eilalţi au câte trei titluri în palmare. Fraţii le-au cucerit împreună, iar Nestor o dată cu Knowles şi de două ori cu Zimonjic, ultima dată chiar anul trecut!

Ora 16.00: Federer – Ferrer

Un meci aşteptat de toată lumea, căci elveţianul este în cursa spre un record fabulos: cucerirea celui de-al şaselea titlul la Turneul Campionilor! Dacă ar fi să ne luăm după palmaresul meciurilor directe, spaniolul pare a nu avea nici o şansă. El nu doar că a pierdut toate cele 11 întâlniri precedente, dar nu a reuşit să câştige decât trei seturi în faţa fostului lider mondial! Ultimul meci între cei doi a fost cel de anul trecut, din faza grupelor de la Turneul Campionilor, când Fedex a învins cu un sec 6-1, 6-4. Dacă elveţianul a ajuns în această fază după trei victorii, una dintre ele, cea în faţa lui Nadal, făcând înconjurul lumii prin severitatea scorului – 6-3, 6-0 – Ferrer a terminat pe doi în grupă, deşi a reuşit să îi învingă pe jucătorul numarul 1, Novak Djokovic, şi pe jucătorul numarul 3 în lume, Andy Murray. Înfrângerea în faţa lui Berdych l-a adus însă pe iberic în faţa coşmarului său elveţian.

Ora 20.15: Bhupathi/ Paes – Fyrstenberg/ Matkowski

Reuniţi în acest an, indienii se află în căutarea celei de-a patra finale la Turneul Campionilor – au mai jucat cu trofeul pe masă în 1997, 1999 şi 2000! Aflaţi la a cincea participare la Masters, polonezii încearcă să obţină prima calificare în finală din cariera lor. Europenii au câştigat în minimum de seturi singura întâlnire directă, anul acesta la US Open şi, măcar prin prisma acestui lucru, par favoriţi.

Ora 22.00: Berdych – Tsonga

Un mecio puţin anticipat la începutul competiţiei, când ambii jucători fuseseră învinşi în meciul de debut. Amândoi se află la a doua participare la Masters şi la prima calificare în semifinale. Asemănările nu se opresc aici: ambii auu jucat câte o finală de Grand Slam în carieră, pe care au pierdut-o. Aceasta e a doua lor întâlnire în ATP, pe prima Berdych câştigând-o cu 6-4, 4-6, 6-1 luna trecută, la Beijing. De asemenea, cei doi s-au mai întâlnit la un challenger, în 2004, cehul impunându-se şi atunci.

2 thoughts on “Turneul Campionilor: Azi se decid finaliştii! Programul complet al zilei

Leave a Reply

Top
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. More Info | Close