SUNTETI AICI
ACASA > Inedit din tenis > Turneul Campionilor: Horia Tecău intră azi în cursă! Programul zilei a doua şi date statistice!

Turneul Campionilor: Horia Tecău intră azi în cursă! Programul zilei a doua şi date statistice!

Horia Tecau si Robert Lindstedt la Beijing

Ziua a doua a Turneului Campionilor este, de fapt, cea mai importantă pentru noi, români. Căci astăzi are loc ceea ce pentru mulţi dintre noi reprezintă o premieră: vom putea vedea la lucru un tenismen român la întrecerea celor mai buni jucători din lume! Horia Tecău, primul român care participă la Turneul Campionilor în ultimii 36 de ani, deschide astăzi extraordinar de interesantă la Londra. Iată în continuare programul zilei şi câteva date statistice despre cele patru meciuri care vor avea loc azi şi care vor putea fi vazute pe Digisport 2:

Ora 14.15: Bhupathi/ Paes – Lindstedt/ Tecau

Este prima întâlnier directă dintre cele două perechi. Reuniţi în acest an după 10 ani, legendarii indieni Bhupathi şi Paes participă pentru a şasea oară în această formulă la Turneul Campionilor, ultima dată fiind în 2000! Au jucat trei finale, în 1997, 1999 şi 2000, dar nu au reuşit să cucerească niciodată titlul. Din cele 19 meciuri disputate la Masters, indienii au câştigat 11. Per total, Bhupathi se află la a 11-a apariţie la Turneul Campionilor, iar Paes la a 13-a! În acest an, primul de la reunirea lor în vederea Jocurilor Olimpice, cei doi au câştiogat trei titluri şi au jucat două finale.

Horia Tecău şi Robert Lindstedt se află la prima apariţie la Turneul Campionilor. Şi în această formulă, şi separat. Anul acesta, ei au jucat 7 finale, cucerind două titluri împreună. Cea mai importantă finală a fost cea de la Wimbledon, pierdută pentru al doilea an consecutiv.

Ora 16.00: Murray – Ferrer

Andy Murray, favoritul gazdelor şi unul dintre cei mai în formă jucători din acest final de sezon – are o singură înfrângere în ultimele 18 meciuri! – încearcă să-şi confirme statutul de favorit. El se află la a patra participare consecutivă la Masters dar pentru prima dată în carieră vine aici ca Favorit 3. De la US Open el a cucerit trei ttluri, la Bangkok, Tokyo şi Shanghai. A fost învins abia în sferturi la Paris, de Berdych. Cea mai bună performanţă atinsă de Murray la Turneul Campionilor a fost reprezentată de atingerea semifinalelor în 2008 şi 2010.  Murray conduce cu 5-0 în întîlnirile directe cu Ferrer pe hard, ceea ce este un amănunt deloc de neglijat. Mai ales că a cedat un singur st îna ceste cinci întâlniri! Per total, scoţianul conduce cu 5-3 în întâlnirile directe cu spaniolul.

David Ferrer se află la a treia apariţie la Turneul Campionilor, acolo unde, în 2007, a jucat chiar finala! De la US Open, el a pierdut 4 meciuri, câştigând în schimb 13. A  jucat finala la Shanghai, unde a fost învins chiar de adversarul său de azi, a ajuns în semifinale la Tokyo şi Valencia şi în sferturi la Paris. De altfel, în afară de meciul de la Shanghai, cei doi s-au mai întâlşnit o dată în toamna aceasta, în semifinale la Tokyo când tot Andy s-a impus în două seturi.

Ora 20.15: Bryan/ Bryan – Melzer/ Petzschner

Un meci extraordinar de interesant, între cuplurile care deţin trei din cele patru titluri de Grand Slam ale anului!Probabil cel mai bun cuplu din istoria tenisului de dublu, fraţii gemeni Mike şi Bob Bryan se află la a noua apariţie la Turneul Campionilor, competiţie la care s-au impus în trei rânduri: 2003, 2004 şi 2009.  Ocupanţi ai locului 1 la finalul anului pentru a şaptea oară – un nou record în materie, americanii au câştigat toate cele patru confruntări anterioare cu adversarii lor de azi, care nu au reuşit să le ia nici măcar un set până acum! Curios este că de cîte ori i-au învins – cel puţin anul acesta – fraţii Bryan au cucerit şi titlul.  În 2011 au făcut acest lucru în sferturi la Australian Open şi la Wimbledon.

Jurgen Melzer şi Philipp Petzschner, campionii din acest an de la US Open, se află la cea de-a doua participare consecutivă la Turneul Campionilor. Anul trecut au reuşit să obţină o victorie în grupe. n 2011, cuplul austriaco-german a jucat doar 13 turnee – cele mai puţine dintre toţi componenţii Top 10, dar au câştigat toate cele trei finale disputate! La US Open au făcut-o în stil de mari campioni, cedând un singur set în 6 meciuri!

Ora 22.00: Djokovic – Berdych

Aflat pentru prima dată în postura de principal favorit la Turneul Campionilor, unde participă pentru a cincea oară consecutiv, campionul ediţiei 2008, Novak Djokovic, revine în circuit după abandonul de la Paris. El se prezintă la start ca deţinătorul celor mai multe titluri ATP în acest an, 10. Autorul a opt luni de poveste în circuitul mondial, sârbul se luptă acum cu propriul corp, accidentările dese din ultima perioadă făcându-l să abandoneze de mai multe ori. Djokovic conduce în întâlnirile directe cu Berdych cu scorul de 7-1, toate cele 7 victorii fiind obţinute pe hard!

Tomas Berdych, aflat într-o perioadă foarte bună a carierei, se află la a doua participare consecutivă la Turneul Campionilor. Anul trecut nu a ieşit din grupe. El se va afla pentru a 14-a oară în faţa unui lider mondial în exerciţiu. Până acum a câştigat doar de două ori, de fiecare dată în faţa lui Federer: în 2004 la Jocurile Olimpice şi în 2010, la Miami.

Leave a Reply

Top
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. More Info | Close