SUNTETI AICI
ACASA > Inedit din tenis > Turneul Campionilor: Roger Federer a câştigat al şaselea titlu!!!

Turneul Campionilor: Roger Federer a câştigat al şaselea titlu!!!

Roger Federer

Roger Federer a intrat în istoria tenisului, reuşind să câştige al şaselea său titlu la Turneul Campionilor, un nou record în tenisul profesionist! În finala competiţiei, elveţianul l-a învins cu scorul de 6-3, 6-7, 6-3 pe francezul Jo Wilfried Tsonga şi şi-a păstrat astfel titlul cucerit anul trecut! Printre spectatori o groază de personalităţi ale sportului şi lumii mondene. Printre ei şi fotbalistul Cristiano Ronaldo, venit special de la Madrid pentru a vedea cum se scrie istoria!

AICI vedeţi o fotogalerie de la festivitate de premiere

Aceasta e cea de-a treia victorie în ultimele trei duminici pe care Federer o obţine în faţa lui Tsonga! Elveţianul a cucerit, astfel, al 70-lea trofeu al carierei. El a disputat, azi, a 100-a finală personală în ATP!

Partida a fost la discreţia lui Federer, care a redus motoarele în setul secund. A condus atunci cu 5-3 dar a cedat serviciul şi francezul a revenit la conducere. Totuşi Roger a avut, în tie-break, o minge de meci, pe care însă a ratat-o.

Acesta a fost al 39-lea meci pe care Federer l-a câştigat la Turneul Campionilor, egalându-l astfel pe recordmenul acestei categorii, Ivan Lendl.

De asemenea, aceasta a fost a 807-a victorie obţinută în carieră în circuitul ATP, ceea ce îl lasa solitar pe Federer pe locul 6 în clasamentul All time, cu o victorie mai mult decât Stefan Edberg.

Prin această victorie, Federer a câştigat şi 1.630.000 de dolari! Tsonga s-a ales cu “doar” 740.000 de dolari!

2 thoughts on “Turneul Campionilor: Roger Federer a câştigat al şaselea titlu!!!

Leave a Reply

Top
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. More Info | Close