SUNTETI AICI
ACASA > Inedit din tenis > Turneul Campionilor: Ziua decisivă pentru Tecău, dar şi pentru Djokovic! Programul zilei a şasea

Turneul Campionilor: Ziua decisivă pentru Tecău, dar şi pentru Djokovic! Programul zilei a şasea

Horia Tecau si Robert Lindstedt la Turneul Campionilor

Am ajuns şi în ultima zi a grupelor Turneului Campionilor. Ziua în care se vor stabili perechile semifinalelor. Din fericire pentru noi, în cărţi, extrem de bine ancorat, este şi Horia Tecău, care are calificarea în propriile mâini. O victorie azi asigură prezenţa perechii Tecău/ Lindstedt în penultimul act al Mastersului. Şi la simplu lucrurile sunt complicate. Cu Ferrer deja calificat, lupta pentru al doilea semifinalist se dă de la distanţă între Berdych şi Djokovic. Sârbul ar putea fi deja eliminat la ora la care va intra pe teren! Iată în continuare programul celei de-a şasea zile.

Ora 14.15: Tecau/Lindsted – Melzer/ Petzschner

O victorie, indiferent de scor, ar asigura calificarea cuplului format din Horia şi Robert în semifinale. AICI aveţi toate scenariile favorabile calificării celor doi în penultimul act. Acest meci este reeditarea finalei de la Wimbledon din 2010, atunci când a învins cuplul austriaco-german cu 6-1, 7-5, 7-5. Aceea a şi fost, de altfel, singura întâlnire directă dintre cele două perechi.

Ora 16.00: Djokovic – Tipsarevic

Meci între doi buni prieteni. Ajuns pe tablou ca prima rezervă, după accidentarea lui Andy Murray, Janko Tipsarevic s-a accidentat la ultima minge a meciului pierdut cu Berdych. Indiferent de rezultatul acestui meci, care este al patrulea dintre cei doi – Nole conduce cu 3-0 – Djokovic e în pericol să piardă calificarea în semifinale. Aceasta e prima oară când doi sârbi se întâlnesc într-un meci din Turneul Campionilor.

Ora 20.15: Bryan/ Bryan – Bhupathi/ Paes

Un meci interesant, căci una dintre echipe se va duce în semifinale, iar cealaltă nu. Pot merge şi amândouă, dar totul depinde de rezultatul meciului inaugural al zilei. Cele două perechi s-au mai întâlnit până acum de 5 ori, americanii conducând cu 3-2. Primele două meciuri au avut loc acum 10 ani, când şi-au împărţit victoriile. Ultimele 3 s-au jucat în 2011, ultima fiind câştigată de indieni, pe hard, la Cincinnati.

Ora 22.00: Ferrer – Berdych

O victorie a lui Berdych cu 2-0 ar linişti apele definitiv în grupe şi l-ar duce fără emoţii pe ceh în semifinale. Alături de Ferrer, care deja se gândeşte cu cine e mai bine să joace în penultimul act. Ferrer conduce cu 5-2 în întâlnirile directe (are 2-0 pe hard). Deloc îmbucurătoare pentru Berdych e însă vestea că nu l-a mai învins pe Ferrer din 2005! Cam de multişor!

Leave a Reply

Top