SUNTETI AICI
ACASA > Inedit din tenis > SUA cere 75.000 de dolari Rusiei pentru Alex Bogomolov jr, ruşii se bucură!

SUA cere 75.000 de dolari Rusiei pentru Alex Bogomolov jr, ruşii se bucură!

Alex Bogomolov jr

Federaţia Americană de Tenis a cerut oficial omologilor ruşi suma de 75.000 de dolari pentru compensarea investiţiei făcute în Alex Bogomolov jr, cel care în decembrie  şi-a schimbat naţionalitatea, devenind rus şi putând astfel, evolua în echipa de Cupa Davis a ţării sale natale. Curios la prima vedere, ex-sovieticii chiar s-au bucurat la auzul cererii.

AICI aflaţi detaliile trecerii lui Bogomolov în echipa Rusiei.

Bogomolov s-a format ca jucător peste Ocean, acolo unde se stabilise cu părinţii, şi, intrând în programul de pregătire al Federaţiei Americane a beneficiat de finanţare, de antrenori plătiţi de forul american, de cantonamente şi tot tacâmul. Astfel, a reuşit să ajungă până pe locul 34 în lume. În vârstă de 28 de ani, Bogomolov s-a născut la Moscova, iar în decembrie a primit acceptul Federaţiei Internaţionale de a evolua pentru ţara natală. Imediat, americanii au demarat formalităţile pentru ecuperarea investiţiei.

“Partea americană a trimis pe adresa noastră o cerere de plată a 75.000 de dolari”, a confirmat pentru presa internaţională Alexei Selivanenko, vicepreşedintele Federaţiei Ruse de Tenis. “Aceasta este suma pe care ei spun că au cheltuit-o cu Bogomolov în toţi aceşti ani“, a mai spus Selivanenko.

Acesta nu a precizat clar dacă ex-sovieticii vor plăti sau nu suma cerută, dar spune că e bucuros că s-a ajuns la asemenea discuţii pe plan internaţional! Dacă sunteţi miraţi de poziţia lui, aceasta e una normală, în condiţiile în care, în ultimii ani, şi chiar în perioada recentă, Rusia a pierdut mai multe jucătoare şi mai mulţi jucători care au decis să joace pentru Kazakhstan! Ksenia Pervak (20 de ani, 39 WTA) e ultimul exemplu dintr-o listă care îi mai cuprinde pe Galina Voskoboeva, Iaroslava Shvedova, Mihail Kukuşin, Andrei Golubev si Evgheni Korolev!

Nu este o problemă actuala sumă cerută de americani… Este o cerere obiectivă a lor. Dar credem că ar fi bine ca de fiecare dată când pleacă un jucător să evolueze pentru o altă ţară federaţia de unde provine să aibă dreptul să ceară astfel de compensaţii. Pentru că nu e normal să investeşti în cineva până la 30 de ani şi apoi el să plece fără probleme“, a mai spus oficialul rus. Această problemă va fi discutată şi în următoarea sesiune a Federaţiei Internaţionale de Tenis.

Bogomolov îşi va face debutul în echipa de Cupa Davis a Rusiei în luna februarie, împotriva Austriei.

Leave a Reply

Top