SUNTETI AICI
ACASA > Inedit din tenis > Campionii de la Indian Wells vor primi câte 1 milion de dolari!

Campionii de la Indian Wells vor primi câte 1 milion de dolari!

Novak Djokovic a castigat trofeul de la Indian Wells în 2012

Premieră istorică în tenisul mondial. Organizatorii ediţiei 2012 a turneului de la Indian Wells, au anunţat că atât campionul din concursul masculin cât şi câştigătoarea întrecerii feminine vor primi câte un milion de dolari! Astfel, turneul american care va avea loc în perioada 5-18 martie va fi primul din istorie din afara celor de Grand Slam la care premiile vor fi atât de mari.

Faţă de anul trecut, premiile pentru fiecare fază a întrecerilor au fost mărite considerabil, fondul total de premiere ajungând la 11 milioane de dolari! Astfel, jucătorii şi jucătoarele care vor ajunge în finală vor primi câte 500.000 de dolari, cei care vor fi învinşi în semifinale câte 200.000 de dolari. Calificarea în sferturi asigură 100.000 de dolari. Sume imense pentru momentul actual al situaţiei economice mondiale.

În urmă cu trei ani, organizatorii de la Indian Wells au acordat pentru prima dată premii egale la masculin şi la feminin, dar de atunci fondul de premiere a crescut cu 3 milioane de dolari! Mai mult, dacă în 2008 premiile totale însumau 5,835 milioane de dolari, în 2011 acestea au ajuns la 11,073 milioane!

CITEȘTE ȘI:  Mihail Iujnâi a absolvit facultatea cu specializarea filozofie!

Leave a Reply

Top