SUNTETI AICI
ACASA > Inedit din tenis > Judy Murray, mama lui Andy, este noul căpitan al echipei de Fed Cup a Marii Britanii

Judy Murray, mama lui Andy, este noul căpitan al echipei de Fed Cup a Marii Britanii

Judy Murray a explodat după un punct câştigat de fiul său

Numire surprinzătoare şi interesantă la cârma echipei de Fed Cup a Marii Britanii. Locul lăsat liber de Nigel Sears, care a devenit antrenorul Anei Ivanovic, a fost luat de mama lui Andy Murray, Judy! Ea îşi va intra în rol în luna februarie, atunci când se vor disputa meciurile din Grupa I Euro-Africană a Cupei Federaţiei, din care face parte şi România şi care se va disputa în Israel, în perioada 1-4 februarie.

Se poate spune că prin numirea lui Judy, una dintre cele mai cool mame de jucăptori din circuitul mondial, postul de căpitan a fost păstrat în familie. Căci Nigel Sears este tatăl logodnicei lui Andy, Kim! Trecând peste acest aspect, e posibil ca numirea lui Judy în respectiva funcţie să fie de bun augur şi pentru Andy, care va juca pentru prima dată la Australian Open fără a o avea în lojă pe mama lui. Care a asistat la toate înfrângerile lui de până acum din turneele de Grand Slam. Judy va fi ocupată în acea perioadă de organizarea tuturor detaliilor tehnice şi nu numai ale expediţiei echipei britanice în Israel. Mai ales că în acest an finala de la Melbourne se va disputa pe 29 ianuarie, iar fed Cup va începe pe 1 februarie.

Cum în această fază a Fed Cup meciurile se dispută în cinci zile, câştigătoarele din cele 4 serii urmând să se califice în play-off, contractul lui Judy cu Federaţia Britanică de Tenis este de doar 100 de zile, urmând a fi prelungit în funcţie de performanţele obţinute. Ea nu e la prima ecperienţă de acest gen. În perioada în care fiii ei Andy şi Jamie erau mici, Judy îndeplinea rolul de antrenoare a echipei de tenis a Scoţiei.

CITEȘTE ȘI:  FOTO: Novak Djokovic şi Milos Raonic după antrenamentul efectuat împreună la Wimbledon

Revenind la competiţia din Israel, la aceasta vor participa 15 echipe, printre care şi România. Tragerea la sorţi a grupelor va avea loc în 2012, dar până atunci au fost stabilite grupele valorice. Acestea sunt, conform Federatiei Britanice, urmatoarele:
Grupa I: Estonia, Suedia, Olanda, Portugalia.

Grupa 2: Marea Britanie, ROMANIA, Austria, Ungara

Grupa 3: Israel, Grecia, Bulgaria, Croaţia

Grupa 4: Bosnia, Portugalia, Luxemburg

2 thoughts on “Judy Murray, mama lui Andy, este noul căpitan al echipei de Fed Cup a Marii Britanii

  1. partea buna este ca a scapat fii-su de ea! ca il innebunea cred cu presiunea pe care o punea pe el, poate acum o sa fie mai relaxat

    1. Asa este, si eu cerd ca e un mare catig pentru Andy numirea mamei lui in fruntea echipei de Fed Cup. Caci si cu ea si fara ea sansele britanicelor de a promova sunt destul de mici

Leave a Reply

Top