SUNTETI AICI
ACASA > Inedit din tenis > La 16 ani, Madison Keys a câştigat wild-card-ul american pentru Australian Open 2012

La 16 ani, Madison Keys a câştigat wild-card-ul american pentru Australian Open 2012

Madison Keys

După ce, în urmă cu o săptămână, adolescenta de doar 15 ani Ashleigh Barty câştiga turneul pentru wild-card-ul acordat de Federaţia Australiană de Tenis pentru Australian Open, iată că preselecţia americană a fost câştigată tot de o adolescentă: Madison Keys, în vârstă de doar 16 ani!

Cotată cu a şasea şansă pe tabloul de 8 participante, Keys a scăpat ca prin urechile acului în sferturile de finală, revenind de la minge de meci pentru adevrsara sa, Jamie Hampton. A învins-o până la urmă cu 3-6, 6-4, 9-7. Apoi, în semifinale, a dispus cu 3-6, 6-4, 6-1 de favorita doi, Alison Riske, pentru ca în finală să dispună cu 6-3, 6-4 de Gail Brodsky.

Clasată pe locul 272 în lume, Madison va fi la a doua participare la un Grand Slam, după ce în acest an a jucat direct pe tabloul principal de la US Open tot în urma câştigării turneului de calificare american! Apoi, la Flushing Meadow, a trecut chiar în turul secund, după ce a învins-o pe veterana Jill Craybas, pierzând apoi în faţa cehoaicei Lucie Safarova.

Dar Key a şocat chiar în urmî cu un an şi ceva când, la 14 ani şi 48 de ani, a devenit a şaptea cea mai tânără jucătoare din istorie care a câştigat un meci pe tabloul principal al unui turneu WTA! Se întâmpla la turneul de zgură din Ponte Vedra Beach, Florida! Celelalte jucătoare care au bătut acest record de precocitate sunt: Mary Joe Fernandez, Jennifeer Capriati şi Steffi Graf, care au câştigat primul meci în WTA la 13 ani, Martina Hingis, Kathy Rinaldi şi Tracy Austin, care au fâcut acest lucru la 14 ani!

CITEȘTE ȘI:  Ivan Lendl îl ia peste picior pe Ion Ţiriac: Propun să facem iarba roz la Wimbledon

Leave a Reply

Top