SUNTETI AICI
ACASA > Inedit din tenis > Marat Safin a fost ales în Parlamentul Rusiei, Duma!

Marat Safin a fost ales în Parlamentul Rusiei, Duma!

Marat Safin

Fostul lider mondial al tenisului profesionist, rusul Marat Safin, şi-a văzut visul cu ochii: a fost ales în parlamentul Rusiei, Duma!  Dublul câştigător al turneelor de Grand Slam şi unul dintre jucătorii favoriţi pe care Ion Ţiriac i-a avut sub contract, a candidat din partea partidului preşedintelui Vladimir Putin, Partidul Rusiei Unite. El a candidat din partea regiunii Nyzhny Novgorod, aflată la aproximativ 500 de km de Moscova.

“Viaţa mea s-a schimbat continuu în ultimii doi ani. Toată viaţa am trecut prin situaţii în care a trebuit să iau deciszii serioase. Puteam continua să fac reclame în stânga şi dreapta, pretinzând că sunt o celebritate, dar nu sunt eu aşa. Eu nu sunt aşa, nu m-a plăcut niciodată stilul acesta. Am stat câteva luni să mă gândesc dacă ar trebui să fac asta sau nu, şi sunt destul de sigur că asta este ceea ce vreau să fac”, e explicat Safin după aflarea rezultatului votului.

Ajuns la 31 de ani, fostul jucător a explicat că noua sa viaţă de politician are destule smilarităţi cu cea de tenismen. “Sunt îân pantofi cu totul noi. Este o viaţă complet diferită, un nou mod de a vedea lucrurile, o nouă metodă de a face lucrurile, care nu are nici o legătură cu tenisul sau sportul. Dar în ambele meserii ai nevoie de un lucru comun: ai nevoie de caracter. Trebuie să fi puternic şi trebuie să ştii încotro te îndrepţi, ce vrei să faci şi să fi capabil să faci sacrificii“, a mai explicat Safin, extrem de convingător.

El ştie că va urma o perioadă grea: “Voi munci în următorii cinci ani, zi după zi, stând într-un birou şi purtând costum. Voi avea zile bune, voi avea zile proaste şi va trebui să lupt în ficare zi ca atunci când eram pe teren. Va fi foarte complicat”.

Safin nu e primul sportiv rus ales în Duma. Campionul de la Australian open 2005 are predecesori celebri, precum campioana olimpică la gimnastică Svetlana Khorkina, patinatorul Anton Sikharulidze şi fostul campion mondial al greilor profesionişti, Nikolai Valuev.

Leave a Reply

Top