SUNTETI AICI
ACASA > Inedit din tenis > Svetlana Kuzneţova şi Daniela Hantuchova şi-au schimbat antrenorii

Svetlana Kuzneţova şi Daniela Hantuchova şi-au schimbat antrenorii

Svetlana Kuzneţova

Începutul pregătirii pentru noul sezon e momentul ideal pentru a face schimbări în staff. Iar câteva dintre jucătoarele de top chiar au făcut acest pas. Dacă despre noul antrenor al liderului clasamentului feminin, Caroline Wozniacki, aţi putut afla deja AICI, iată că alte două jucătoare cunoscute au făcut astfel de schimbări: Svetlana Kuzneţova şi Daniela Hantuchova.

Svetlana Kuzneţova este pregătită acum de fosta ei antrenoare, Olga Morozova. Cele două au început pregătirea sezonului în Dubai, acolo unde se află la antrenamente în aceste zile şi Roger Federer, la baza Nike. După cum a mărturisit dubla câştigătoare de Grand Slam, încă nu este decis dacă Morozova va călători cu ea la toate turneele. De-a lungul timpului, Morozova a mai antrenat-o în ultima perioadă pe Elena Dementieva, apoi a pregătit câţiva juniori britanici. În 2008, Morozova a fost antrenoarea Svetlanei. De atunci, Sveta a mai lucrat cu diverşi antrenori, cel mai des cu Larisa Savcenko, căpitanul nejucător de la Fed Cup, sau cu Anastasia Miskina, care i-a fost alături part-time în sezonul 2011

În ceea ce o priveşte pe slovaca Daniela Hantuchova, a 24-a jucătoare a lumii, aceasta a început pregătirea cu italianul Claudio Pistolesi, cu care a început o colaborare de probă, de trei turnee. Practic, după Australian Open cei doi vor decide dacă vor continua sau nu împreună. De-a lungul timpului, Pistolesi a antrenat mai mulţi jucători de top, ultimul dintre aceştia fiind Robin Soderling. De asemenea, de-a lugul timpului a mai lucrat cu Monica Seles, Anna Shaşnova (care i-a fost şi soţie), Ai Sugiyama şi Davide Sanguinetti.

Leave a Reply

Top