SUNTETI AICI
ACASA > Grand Slam > Australian Open > Australian Open 2012: Horia Tecău e CAMPION la Australian Open!!!

Australian Open 2012: Horia Tecău e CAMPION la Australian Open!!!

Horia Tecau si Bethanie Mattek Sands în finala Australian Open 2012

Horia Tecău a devenit primul român din 1979, de la Virginia Ruzici, care reuşeşte să cucerească un titlu de Grand Slam! În urmă cu câteva minute, Horia Tecău a câştigat finala de dublu mixt din cadrul Australian Open 2012, devenind primul român care se impune în concursurile de seniori de la Australian Open! În cuplu cu americanca Bethanie Mattek Sands, Horia a trecut cu scorul de 6-3, 5-7, 10-3, de perechea Elena Vesnina/ Leander Paes, dovedind că alegerea sa de a continua cariera de tenismen doar la dublu a fost una extraordinară atât pentru el cât şi pentru întreg tenisul românesc!

AICI vedeţi ce a declarat Horia Tecău la conferinţa de presă

AICI vedeţi fotografii cu Horia Tecău şi Bethanie Mattek în timpul festivitatii de premiere

AICI aflaţi cum au ajuns să joace împreunăHoria Tecău şi Bethanie Mattek Sands

AICI vedeţi imagini cu Horia şi Bethanie din timpul finalei de la Australian Open

Horia şi Bethanie au început meciul hotărâţi, având 2-0 după primele game-uri ale întâlnirii. Apoi, au defilat până la câştigarea primului set, în doar 31 de minute. Apoi, deşi au condus cu 4-2 în setul secund, ploaia le-a dat peste cap planurile perechii româno-americane. Închiderea acoperişului a dus la renaşterea adversarilor, care au reuşit să revină şi să câştige setul doi cu 7-5!

În super-tiebreak, Horia şi Bethanie nu le-au dat nici o şansă adversarilor: au condus cu 2-0, 4-1, 6-2, 8-3, 9-3 şi, în final, 10-3 SI TITLUL E AL LUI HORIA!!!!!

AICI vedeţi o galerie foto cu Horia Tecău şi Bethanie Mattek Sands în timpul meciului din semifinale

Ultimul titlu de Grand Slam cucerit de un reprezentant al României este cel obţinut în 1979 de Virginia Ruzici, la Roland garros. deci în urmă cu 33 de ani.

Ultimul şi unicul jucător român care a câştigat un titlu de Grand Slam la simplu este Ilie Năastase, care în 1973 a triumfat la Roland Garros. De asemenea, acesta a câştigat în 1975, împreună cu Jimmy Connors, titlul de dublu la US Open, acela fiind ultimul triumf masculin românesc în concursurile de Grand Slam.

Ultimul titlu de Grand Slam la dublu mixt a fost câştigat, pentru România, de Ilie Năastase. Acesta a triumfat în 1972, la Wimbledon, împreună cu americanca Rosemary Calas, cei doi repetând atunci succesul din 1970, obţinut tot pe iarba londoneză. Acestea au fost, de altfel, singurele titluri de dublu mixt cucerite vreodată de români la turneele de Grand Slam.

Românii au mai jucat, în schimb, alte cinci finale de mixt prin Ion Ţiriac (2), Florenţa Mihai, Virginia Ruzici (2) şi Ilie Năstase. În 1979, când au ajuns în finală la Roland Garros, Ruzici şi Ţiriac au jucat împreună.

Dacă doriţi să fiţi la curent cu toate noutăţile din lumea tenisului, AICI vă puteţi abona la pagina de Facebook a site-ului.

Iar AICI vă puteţi abona la pagina de Twitter a site-ului.

2 thoughts on “Australian Open 2012: Horia Tecău e CAMPION la Australian Open!!!

Leave a Reply

Top