SUNTETI AICI
ACASA > Grand Slam > Australian Open > Australian Open 2012: Liderul mondial WTA se alege între Petra Kvitova, Victoria Azarenka şi Maria Sharapova

Australian Open 2012: Liderul mondial WTA se alege între Petra Kvitova, Victoria Azarenka şi Maria Sharapova

Victoria Azarenka

Eliminarea danezei Caroline Wozniacki în sferturile de finală ale Australian Open aduce cu sine schimbarea liderului WTA. Caroline este detronată după o domnie care a totalizat 67 de săptămâni. Practic, cu excepţia unei săptămâni din februarie, când Kim Clijsters a urcat pe locul 1, daneza a ocupat primul loc din 11 octombrie 2010. Culmea ghinionului pentru Caroline, tot Kim a fost cea care a detronat-o şi acum, prin victoria cu 6-3, 7-6 de azi.

În noul clasament mondial, ceva fi publicat luni, Wozniacki va ocupa cel mai probabil locul 3. Prima poziţie va fi ocupată de una dintre următoarele trei jucătoare: Petra Kvitova, Victoria Azarenka sau Maria Sharapova, calculele fiind complicate şi ţinând de ceea ce vor face în continuare la Melbourne. Până acum e cert că Azarenka e în semifinale şi o aşteaptă un meci infernal cu deţinătoarea titlului, Kim Clijsters. Iar pe partea cealaltă de tablou Kvitova şi Sharapova s-ar putea întâlni în penultimul act într-un meci cu miză dublă: finala de la Australian Open şi locul 1 mondial.

Dacă doriţi să fiţi la curent cu toate noutăţile din lumea tenisului, AICI vă puteţi abona la pagina de Facebook a site-ului.

Iar AICI vă puteţi abona la pagina de Twitter a site-ului.

Leave a Reply

Top