SUNTETI AICI
ACASA > Grand Slam > Australian Open > Australian Open 2012: Novak Djokovic e campion după cea mai lungă finală din istorie!

Australian Open 2012: Novak Djokovic e campion după cea mai lungă finală din istorie!

Novak Djokovic şi bucuria de după câştigarea tiulului la Melbourne

Sârbul Novak Djokovic este noul şi totodată vechiul campion de la Australian Open! El şi-a păstrat coroana după un meci de povestit nepoţilor, câştigat cu 5-7, 6-4, 6-2, 6-7 (5/7), 7-5 în faţa spaniolului Rafael Nadal. Partida a durat 5 ore şi 53 de minute, fiind cea mai lungă finală din istoria turneelor de Grand Slam. De asemenea, aceasta e cea mai lungă partidă din istoria meciurilor disputate la Australian Open. Recordul era deţinut de semifinala dintre Nadal şi Verdasco, din semifinalele ediţiei 2009, care a ţinut 5 ore şi 14 minute.

AICI vedeţi cum şi-a pus amprenta oboseala pe cei doi jucători.

AICI vedeţi o fotogalerie cu Horia Tecau si Bethanie Mattek Sands la festivitatea de premiere de la Australian Open

AICI vedeţi o fotogalerie cu Novak Djokovic la festivitatea de premiere

Cea mai lungă finală de Grand Slam din istorie data din 1988, de la US Open, când Ivan Lendl şi Mats Wilander, au jucat 4 ore şi 54 de minute.

Pentru Djokovic (24 de ani), acesta e al treilea Grand Slam consecutiv, după Wimbledon şi US Open în 2011. El are acum 29 de turnee câştigate, din care cinci de Grand Slam.

Rafael Nadal (25 de ani), rămâne cu 46 de titluri în palmares, din care 10 de Grand Slam.

Dacă doriţi să fiţi la curent cu toate noutăţile din lumea tenisului, AICI vă puteţi abona la pagina de Facebook a site-ului.

CITEȘTE ȘI:  Australian Open 2012: Alexandra Dulgheru, în turul doi la dublu. Sorana Cîrstea, eliminată în turul 1 de dublu

Iar AICI vă puteţi abona la pagina de Twitter a site-ului.

One thought on “Australian Open 2012: Novak Djokovic e campion după cea mai lungă finală din istorie!

Leave a Reply

Top