SUNTETI AICI
ACASA > Inedit din tenis > Alisa Kleybanova a câştigat lupta cu cancerul şi revine în circuitul mondial la Miami!

Alisa Kleybanova a câştigat lupta cu cancerul şi revine în circuitul mondial la Miami!

Alisa Kleybanova

Cea mai bună veste a începutului de an din tenisul mondial vine din Florida! Rusoaica Alisa Kleybanova, care va împlini 23 de ani la 15 iulie, şi care s-a retras temporar din activitate în luna mai 2011 din cauza unei forme rare de cancer limfatic – limfomul Hodgkin – a anunţat, printr-un comunicat postat pe site-ul WTA, că a reluat antrenamentele de la începutul lunii şi că va reveni pe teren la turneul de la Miami, care debutează la 20 martie!

AICI puteţi citi domunicatul Alisei de pe WTA TOUR.

Antrenată de Iulian Vespan încă de la vârsta de 15 ani, Kleybanova a mărturisit în comunicat: “am terminat tratamentul în luna decembrie, iar la sfârşitul lunii ianuarie am făcut ultimele teste în Ialia. Medicii au spus că tratamentul a dat rezultate şi că pot reveni pe terenul de antrenament dacă o voi lua progresiv”.

Din luna mai – când a fost depistată întâmplător cu cancer, la un control pe care l-a făcut pentru că se simţea slăbită  şi până în decembrie, Alisa a suportat, la un spital din Italia, mai multe cure de radioterapie.

AICI vedeţi un interviu pe care Alisa Kleybanova l-a acordat pentru Tennis Channel la scurt timp după depistarea respectivei boli.

Kleybanova, fost număr 20 în februaruie 2011, se pregăteşte din februarie în Florida. „Sunt foarte bucuroasă. Joc tenis din nou! La început a fost extraordinar de greu din punct de vedere fizic, dar am simţit atât de multă emoţie şi bucurie încât nu mai vroiam să ies de pe teren! Am lucrat, de la revenire, în fiecare zi, şi pot să vă spun că plăcerea pe care o simt pe teren este mult mai mare decât cea pe care o simţeam înainte”, a mai scris Kleybanova în comunicat.

One thought on “Alisa Kleybanova a câştigat lupta cu cancerul şi revine în circuitul mondial la Miami!

Leave a Reply

Top