SUNTETI AICI
ACASA > EXCLUSIV > Horia Tecău a răspuns întrebărilor cititorilor Doartenis.ro: Vreau să joc la mixt şi la Olimpiadă

Horia Tecău a răspuns întrebărilor cititorilor Doartenis.ro: Vreau să joc la mixt şi la Olimpiadă

Horia Tecau la Australian Open

Horia Tecău, cel mai valoros jucător român al ultimilor zeci de ani în tenisul românesc, a acceptat să răspundă întrebărilor cititorilor site-ului http.doartenis.ro . Aceştia au pus întrebările pe pagina de facebook a site-ului, la care vă puteţi abona AICI. Vedeţi în continuare ce a ieşit. În faţa fiecărei întrebări vedeţi numele celui care a adresat-o. Pe viitor, pentru că văd că acest gen de interviu a avut mare succes, vă promit că voi mai face astfel de materiale cu jucătorii români ai momentului sau nu doar. Cel puţin o dată pe lună. Voi anunţa pe site în timp util cine este următorul intervievat pentru a putea sa-i adresaţi întrebări.

Paul Athes: Ce părere ai de finala de simplu de la Australian Open?

Horia Tecău: Din păcate nu am putut să o urmăresc decât în fugă. Am văzut la televizor câteva schimburi de mingi, pentru că trebuia să prind avionul. Dar apoi am văzut rezumatul şi a fost ceva impresionant. Djokovic a fost cu adevărat impresionant. De fapt, să ştiţi că toţi cei 4 din vârful clasamentului sunt la un alt nivel faţă de ceilalţi. Din toate punctele de vedere.

Codrut Balus: Cea mai importantă întrebare: Te gândeşti să revii şi la simplu sau te-ai gandit până acum, sau măcar să încerci? Sunt sigur ca ai avea rezultate.

Horia Tecău: Nu mă mai gândesc, pentru că este aproape imposibil. Dacă aş putea să o iau de undeva de la jumătatea drumului, aş face-o, cred. Dar eu trebuie să o iau de la zero, pentru că nu am clasament. Ar trebui să încep cu turnee de 10 -15.000, apoi cu challenger-uri, ceea ce ar însemna să mă rup de dublu. La dublu joc la toate turneele mari, pot ajunge şi la Olimpiadă. Deci cu siguranţă nu mă gândesc cum să revin la simplu.

Dumitru Darie: De ce are nevoie un copil care vrea să se apuce de tenis pentru a reuşi să ajungă la nivelul tău?

Horia Tecău: În primul rând e nevoie de foarte multă muncă şi ambiţie. Apoi, din păcate e nevoie de bani. Pentru că tenisul e un sport scump. Îţi trebuie bani pentru pregătire, pentru a merge la antrenamente, pentru echipament, pentru recuperare, pentru tot.

Dumitru Darie: Care consideri că sunt factorii care au contribuit la ascensiunea ta din ultimii ani?

Horia Tecău: Probabil că o bună pregătire atât fizică precum şi mentală. De asemenea, faptul că am decis să continui cariera la dublu.

Claudia AnaMaria Oprea: Te gândeşti să mai iei legătura cu Mergea măcar pentru a face un dublu pentru Cupa Davis? Pentru ca Florin Mergea a revenit în tenis dar joacă mai mult în turnee destul de mici.

Horia Tecău: Nu eu trebuie să iau legătura cu el şi nici el cu mine pentru Cupa Davis. Antrenorii sunt cei care decid componenţa echipei în toate privinţele.

Atanasie Stanescu: Ce tensiune foloseşti la racordaj?

Horia Tecău: Folosesc tenisunea 23/24.

Bogdan Minca: Te gândeşti să îţi schimbi partenerul de dublu?

Horia Tecău: Nu, mă simt foarte bine cu Robert şi cred că mai putem juca împreună câţiva ani.

Bogdan Minca: Te gândeşti să joci mai multe meciuri de simplu?

Horia Tecău: Am răspuns deja, acum sunt dedicat 100% clubului. Am explicat şi de ce ar fi aproape imposibil să revin la simplu.

Elis Perescu: Ai putea să faci un dublu mixt românesc cu Monica Niculescu?

Horia Tecău: La Jocurile Olimpice, e posibil. Eu îmi doresc întâi să mă calific la Jocurile Olimpice. Adică să fiu clasat în Top 10 mondial de dublu la finalul turneului de la Roland Garros. Apoi, va trebui să pot şi intra pe tablou împreună cu o parteneră din România. La mixt joacă doar 16 perechi, câte una din aceeaşi ţară. Iar locul pe tablou se stabileşte în funcţie de locul comun adunat al celor doi jucători. Adică, dacă eu sunt pe 10 iar partenera mea pe 30, perechea noastră are, cumulat, locul 40. Iar primele 16 perechi adunate astfel dar formate doar din jucători ai aceleiaşi ţări, sunt acceptate la Jocurile Olimpice.

Daniel Mihai Zahiu: La următoarele Grand-Slam-uri vei face pereche cu Mattek?

Horia Tecău: Da, sigur, am stabilit deja cu ea. Sper să fim amândoi sănătoşi până atunci.

Ruxandra Canarache: Care este turneul tău favorit de Grand Slam?

Horia Tecău: Wimbledon. Acum, şi Australian Opene este aproape de sufletul meu, evident.

Craciun Alexandru Flavian: Ce părere ai despre declaraţiile lui Ilie Năstase?

Horia Tecău: Sincer, nici nu le-am auzit sau văzut. Doar mi s-a spus… Dar oricare ar fi părerea dândului, eu i-o respect. Poate că dânsul îşi doreşte să mă vadă că joc mai mult la simplu… Dar eu ştiu cât de mult am muncit pentru acest trofeu de Grand Slam şi câţi jucători din lume şi-l doresc. Pentru mine este o realizare excepţională.

Pixy Rossi: Horia a declarat că îşi doreşte să ajungă numărul 1 la dublu. Asta înseamnă că se gândeşte în viitor să facă pereche cu altcineva decat cu Robert Lindstedt?

Horia Tecău: Vreau să ajung numărul 1 mondial, şi o voi face, sper, alături de Lindstedt. Avem experienţă împreună, formăm o echipă solidă şi cred că avem şanse mari să mai avansăm. Eu aşa îmi doresc.

Cosmin Lupu: Cum a putut sa piardă meciul cu fraţii Bryan după ce a avut minge de meci, 5-2 în tie break şi serviciul? E inadmisibil asa ceva, pentru că „proştii” ca mine care au incredere în el pariază sume mari de bani.

Horia Tecău: Comin, nu pot să îţi spun decât un lucru: niciodată să nu pariezi pe tenis! Niciodată!

Mihai Gardan: O sa joci dublu mixt la Jocurile Olimpice?

Horia Tecău: Da, dacă mă voi califica, sigur.

Mihai Gardan: Dupa ce Robert se retrage cu cine ai vrea sa joci dublu?

Horia Tecău: Voi mai juca împreună cu Robert în anii următori, aşa că nu e ceva la care să  mă gândesc acum.

Irina Daniela Florea: În partida din sferturi, la mixt, au întârziat şi Bethanie era foarte foarte  supărată. Ce s-a întâmplat?

Horia Tecău: A fost în primul tur, nu în sferturi. Bethanie întârziase, aşa e, şi era supărată din cauza asta. Avusese nişte probleme… femeieşti.

Irina Daniela Florea: În meciul din semifinale cu Bryans aţi jucat foarte bine, aţi avut minge de meci şi, apoi, în tie-break, eraţi la două puncte de victorie. Ce crezi că v-a lipsit sau mai trebuia făcut?

Horia Tecău: Un punct. Atât ne-a lipsit. Din păcate, l-am ratat iar ei şi-au revenit. Oricum, le-am descoperit celor doi fraţi Bryan o slăbiciune şi se pare că planul nostru a mers în mare parte. De altfel, imediat după meci, Paes, care urma să joace în finală cu ei, a venit în stilul său unduitor să afle ce părere avem de americani, care ar fi punctul slab al lor. Sperăm ca data viitoare să putem să îi şi învingem.

Dacă doriţi să votaţi DOARTENIS.RO în concursul blogurilor de sport iniţiat de GSP, o puteţi face dând un click pe butonul VOTEAZA din imaginea de mai jos sau sus, in dreapta paginii. Apoi trebuie introdus un cod de siguranţă şi votul este înregistrat. Daca nu reusiti asa, AICI ajungeti chiar la pagina de vot de pe mtsport. Vă mulţumesc foarte mult 🙂

Top