SUNTETI AICI
ACASA > EXCLUSIV > Irina Begu a răspuns întrebărilor cititorilor Doartenis: “Obiectivul meu e să ajung în Top 20 WTA până la finalul anului!”

Irina Begu a răspuns întrebărilor cititorilor Doartenis: “Obiectivul meu e să ajung în Top 20 WTA până la finalul anului!”

Irina Begu la Eilat, in Israel

Irina Begu a răspuns întrebărilor pe care i le-au adresat cititorii Doartenis.ro pe paginile de Facebook şi Twitter ale site-ului. Puteţi  citi în continuare ce a răspuns a reia jucătoare română a momentului, aflată în această perioadă la pregătire în Bucureşti. Aşa cum am făcut şi la interviul acordat de Horia Tecău, pe care îl puteţi citi AICI, înaintea fiecărei întrebări am pus numele cititorului care a adresat întrebarea.

Tudor Constantinescu: Ce s-a întâmplat în ultimele două seturi ale meciului de dublu cu Polonia de la Fed Cup, pe care l-aţi pierdut cu 4-6, 6-0, 6-0?

Irina Begu: E întrebarea pe care mi-o pune toată lumea de la acea partidă. O să explic ce s-a întâmplat cu mine: am fost obosită. Jucasem în fiecare zi câte două partide, inclusiv în meciul precedent, cu Luxemburg. Jucasem pentru că Simona era răcită şi cum noi am fost acolo, din păcate, doar trei fete, nu a existat soluţie pentru perechea Mihaelei în meciul de dublu. Iar contra Croaţiei, în prima zi,  a fost, de asemenea, foarte difcil şi epuizant pentru mine, jucasem un meci lung cu Petra Martic. Apoi, contra polonezelor, oboseala şi-a spus cuvântul. Între meciul de simplu şi cel de dublu există doar o pauză de o jumătate de oră. Dar să ştiţi că scorul nu reflectă realitatea, au fost game-uri foarte disputate, în care am condus de multe ori. Când vezi de la distanţă că am luat 12-0 îţi zici că a fost măcel, dar au fost două seturi echilibrate. În plus, ele formează o echipă foarte bună. Iar Urszula Radwanska a fost o surpriză pentru toată lumea. Şi-a crescut foarte mult nivelul de joc. Oricum, îmi pare foarte rău că nu am reuşit să ne calificăm. Sper ca la anul să nu mai ratăm această şansă.

Cipri1: De ce nu joci la fel de bine pe hard ca şi pe zgură?

Irina Begu: Nu cred că am jucat rău pe hard. Am făcut semifinală, am câştigat titlul la dublu… Nu cred că joc mai slab pe hard decât pe zgură.

Cipri1: Care e suprafaţa ta favorită?

Irina Begu: Zgura, desigur.

Cipri1: Ce obiectiv ai pentru sezonul în curs?

Irina Begu: Asta e simplu: obiectivul meu e să ajung în Top 20! Şi să ajung să joc la Jocurile Olimpice la vară.

Tudor Constantinescu: Care este programul tău în continuare? De ce nu ai jucat în ultimele săptămâni?

Irina Begu: Am avut o problemă la umăr şi de aceea am decis să mă pregătesc o perioadă acasă, pentru a nu risca nimic. Acum sunt bine şi pe 22 voi pleca spre Acapulco, unde voi reveni în circuit. Apoi, voi juca la Indian Wells şi Miami.

Robert Vîrban: Ne poţi spune dacă domnii Năstase şi Ţiriac te-au ajutat vreodată măcar cu un sfat ?

Irina Begu: Nu. Am avut ocazia să-l cunosc pe domnul Ţiriac, dar niciodată nu mi-a dat vreun sfat.

Robert Vîrban: Ce părere ai despre implicarea lor în tenisul românesc?

Irina Begu: Sunt sigură că dacă ar dori s-ar implica. Cred că domnul Ţiriac ar putea să se implice mai mult. Dar e opţiunea dânşilor şi trebuie respectată. Dânşii ştiu mai bine care le sunt priorităţile şi eu nu am ce să comentez mai mult.

Damaris Mailat: Cum s-a schimbat viaţa ta după ce anul trecut ai jucat un sezon complet cu rezultate foarte bune în circuit?

Irina Begu: Eu cred că nu s-a schimbat deloc. Muncesc la fel de mult la antrenamente, joc cu aceeaşi ambiţie şi plăcere. Acum am mai multă încredere în mine şi sunt mult mai sigură pe mine. Pe plan personal, am rămas aceeaşi persoană, iar prietenii mei pot confirma asta.

Damaris Mailat: Care sunt jucătoarele din circuit cu care te înţelegi cel mai bine, exceptându-le pe cele din România?

Irina Begu: Cu Julia Goerges mă înţeleg cel mai bine. Ne cunoaştem şi de mult, vorbim şi aceeaşi limbă. Cu celelalte nu pot spune că mă înţeleg într-un mod special. Adică, atunci când ne întâlnim ne salutăm, ne întrebăm „ce faci” şi cam atât. Eu sunt şi mai nouă în circuit… Aşa, mai deschise sunt Vinci sau Pennetta, dar nu pot spune că am o relaţie specială cu ele.

Tudor Constantinescu: Ce superstiţii ai?

Irina Begu: Nu am superstiţii. Chiar nu am.

Bogdan Mincă: Nadal sau Federer? Care e cel mai bun, după părerea ta?

Irina Begu: Eu sunt fan Federer, deci Roger Federer. Din toate punctele de vedere. E adevărat că în perioada recentă Nadal a fost mai bun ca el, dar eu zic că per total Federer e mai bun.

Daniel Mihai Zahiu: Daca vei câştiga un titlu WTA, câţi bani îi vei da matuşii tale?

Irina Begu: Cu tot respectul, nu cred că e treaba nimănui ce fac eu cu banii câştigaţi de mine, prin munca mea.

Leave a Reply

Top