SUNTETI AICI
ACASA > Romani > Feminin > Alexandra Dulgheru > Premieră istorică: avem 7 românce în Top 100 WTA!

Premieră istorică: avem 7 românce în Top 100 WTA!

Irina Begu la Acapulco

Clasamentul mondial publicat astăzi de WTA consemnează o premieră istorică pentru tenisul românesc: avem 7 jucătoare în Top 100! O reuşită extraordinară, care ne plasează, din acest punct de vedere, pe locul 3 în tenisul feminin după numărul de fete prezente între primele 100 de jucătoare ale lumii! Primul loc e ocupat de Rusia, cu 11 jucătoare, locul 2 de SUA, cu 8 (dar două sunt pe locurile 99 şi 100) iar poziţia a treia o împărţim cu Cehia!

Cea mai bine clasată româncă se menţine Monica Niculescu. Ea a coborât o poziţie, ocupând acum locul 29 în lume. Semifinala jucată la Acapulco i-a adus Irinei Begu un salt de 7 poziţii, ea ocupând acum locul 46 în lume şi devenind a doua cea mai bine clasată jucătoare din România în ierarhia mondială. Sorana Cîrstea, care a avut o săptămână de pregătire în Las Vegas, se menţine pe locul 48, iar Simona Halep, care a lipsit şi ea de pe teren în ultimele 7 zile, rămâne pe 50.

Eliminată în primul tur la Acapulco, Alexandra Dulgheru a rămas pe 57 în lume, în timp ce pentru Alexandra Cadanţu prezenţa pe tablou la turneul mexican i-a adus un salt de 3 locuri, ocupând acum poziţia 79, cea mai bună din carieră. În fine, prezenţele româneşti din Top 100 se încheie cu revenita în elită Edina Gallovits. Calificarea în optimi la Acapulco după ce a pornit în concurs încă din calificări i-a adus acesteia un salt de 7 poziţii, ocupând acum locul 96 în lume.

Între locurile 100 şi 200 regăsim două sportive din ţara noastră:  Mihaela Buzărnescu, care a căzut două locuri, până pe 157, şi Elena Bogdan, care a urcat 7 poziţii, până pe 197.

One thought on “Premieră istorică: avem 7 românce în Top 100 WTA!

Leave a Reply

Top