SUNTETI AICI
ACASA > Romani > Masculin > Adrian Ungur > Scrisoare deschisă adresată iubitorilor tenisului şi FRT de Tecău, Ungur, Crivoi şi Copil

Scrisoare deschisă adresată iubitorilor tenisului şi FRT de Tecău, Ungur, Crivoi şi Copil

Horia Tecau

Horia Tecău, Adrian Ungur, Victor Crivoi şi Marius Copil au semnat o semnat om scrisoare deschisă către iubitorii tenisului din România şi către Federaţia Română de Tenis, în care explică motivele refuzului de a veni la echipa de Cupa Davis a României. Ei îşi cer scuze că au fost nevoiţi să ajungă la această modalitate de protest – în premieră în tenisul românesc – şi explică faptul că dincolo de prietenia pentru Andrei Pavel, este vorba de încălcarea unor principii de către oficialii români, care nu s-au consultat nici o secundă cu ei la luarea deciziei de schimbare a căpitanului nejucător.

Mai jos puteţi citi conţinutul integral al scrisorii deschise adresate de cei patru jucători români.

“Scrisoare deschisa catre Federatia Romana de Tenis si catre toti iubitorii tenisului din Romania

In  virtutea dreptului la replica, pe care conducerea actuala a Federatiei Romane de Tenis ni l-a refuzat, dorim sa ne adresam pe aceasta cale, tuturor oamenilor de bine din tenisul romanesc, publicului si celor care ne-au sustinut si incurajat de-a lungut timpului, precum si membrilor Federatiei Romane de Tenis, cu urmatoarele precizari:

1. In luna Octombrie 2011, colegul, prietenul si de multe ori sfatuitorul nostru – Andrei Pavel – a fost demis din functia de capitan al echipei Romaniei pentru Cupa Davis. Nu vrem sa discutam aici cauzele obscure care au dus la aceasta decizie (mai mult orgolii de natura personala), dar faptul ca nu s-a cerut SI opinia jucatorilor, arata o lipsa de comunicare, datorata ignorantei cu care, conducerea Federatiei de Tenis a Romaniei, a inteles sa ne trateze.

2. Dupa ce am aflat de demiterea lui Andrei Pavel, am rugat conducerea Federatiei sa ne intalnim cu totii, pentru a discuta situatia creata. Intalnirea a fost fixata pentru prima saptamana a lunii decembrie 2011, atunci cand toti jucatorii care formeaza echipa de Cupa Davis, urmau sa vina in tara. Spre totala noastra dezamagire, dovedind si lipsa de transparenta, Federatia numise deja noul capitan al echipei, inainte de aceasta intalnire, aratand prin aceasta “demonstratie de forta” ca ne considera doar niste roboti ce trebuie sa accepte o decizie care fusese luata.

Este de prisos sa descriem atmosfera in care s-a desfasurat “intalnirea de lucru”. Singurul fapt pe care l-am retinut cu totii, a fost “scuza lamentabila” a conducerii Federatiei, care a sunat cam asa: “…de ce sa va fi anuntat, hotararea oricum ne apartine..”

Am parasit intalnirea extrem de tristi, minimalizati si cu acea senzatie de neputinta, care in nici in caz nu ajuta un sportiv in obtinerea performantei.

3. Toti semnatarii acestei scrisori am analizat in mod obiectiv, situatia de fapt, si am ajuns la concluzia regretabila, ca in actualele conditii ,nu am putea obtine performantele dorite de noi si de toti cei care iubesc tenisul romanesc.

Uram echipei de Cupa Davis, in noua ei alcatuire, mult success si dorim ca rezultatele lor sa stearga din amaraciunea noastra. Nu avem nimic personal cu actualul capitan. Este o problema de principii din care am fost exclusi.

Tenisul este un sport individual, dar atunci cand joci in echipa tariii tale, este necesara o coeziune perfecta, o chimie intre jucatori, capitan, antrenor, medic, fizioterapeut si bineinteles, cei care au fost investiti cu puterea sa decida. Aceasta uniune, din pacate a disparut. (speram din toata inima doar temporar).

Pe termen lung “managementul” orgoliilor, nu poate duce decat la falimentul tenisului romanesc.

Pentru conformitate,  Horia Tecau, Adrian Ungur, Victor Crivoi, Marius Copil”

8 thoughts on “Scrisoare deschisă adresată iubitorilor tenisului şi FRT de Tecău, Ungur, Crivoi şi Copil

 1. O decizie puerila, luata in pripa, cred ca s-a ales modul ce-l mai joscnic de protest, adica retragerea. Dupa parerea mea existau o suta de alte forme de protest, pana la metoda de al avea pe Andrei Pavel antrenor neoficial dand sfaturi din tribuna, sau trebuia facut in asa fel incat federatia sa renunte la voi, in acest caz isi asumau 100% esecul. Daca voi ati ales sa va retrageti indiferent de motive va veti asuma esecul tenisului romanesc in prezent, sau veti fi banuiti ca v-a fost teama de aceasta confruntare. Daca e sa vedem si avantajele retragerii voastre, ar fi ca poate inlocitorii vostri fiind foarte tineri vor capata o oareacare experienta si incredere pentru viitor.

 2. Eu va cred baieti si poate in locul vostru as fi facut la fel. Dar de jucat tenis jucati si pentru Romania si pentru cei multi care va admira in tacere fara sa posteze pe forumuri judecati de valoare cu titlu de adevar absolut. Daca voi sinteti impacati cu decizia voastra atunci este in regula. Eu personal cred ca ati fi putut incerca sa va faceti cunoscut mesajul si problemele intr-un fel in care sa nu ne puna in fata unui meci de cupa Davis cu jucatori atit de tineri.

 3. sunt si nu sunt de acord cu ei.
  sunt de acord ca la federatie se trag niste sfori pe care noi, suporterii nu le vedem, dar cei care traiesc din asta stiu ft bine despre ce e vorba, sunt de acord ca dron nu prea are ce cauta la fed cup, nici sa vb romaneste bine nu mai stie, il aud la eurosport si ti se ridica paru-n cap, iar porumb – fir-ar al naibii de treaba daca eu imi aduc aminte sa fi facut ceva remarcabil in tenisul romanesc!
  nu sunt de acord pt ca asa cum spunea si emil asta este cel mai josnic mod sa protestezi!
  imi aduc aminte cand inca juca andrei, toata lumea spunea ca ar fi venit la meciuri si fara bani doar sa joace pt romania, a jucat in meciul cu coreea 2 partide intr-o zi, ambele castigate in 4 seturi si cu 2 accidentari, nu l-am auzit sa se planga macar o data! a fost indepartat fara cel mai mic regret, fara sa se intrebe jucatorii, mie mi se pare abuz.
  sa speram ca acesti copii pe care ii cheama vor juca la “n-am ce pierde” si vor face o figura frumoasa

 4. a, si inca ceva: unde e hanescu in toata ecuatia asta?

  iar cel la care ma asteptam cel mai putin la boicot este horia, de la el aveam pretentii

Leave a Reply

Top