SUNTETI AICI
ACASA > Competitii echipe > Cupa Davis > Cupa Davis, Exclusiv – Florin Mergea: “Mereu am încercat să iau decizii care să nu-mi contrazică principiile”

Cupa Davis, Exclusiv – Florin Mergea: “Mereu am încercat să iau decizii care să nu-mi contrazică principiile”

Florin Mergea (foto: FRT)

După ce ieri aţi putut citi cu ce gânduri a venit la echipa de Cupa Davis Andrei Dăescu (AICI puteţi citi interviul pe care mi l-a acordat Andrei), azi vă invit să descoperiţi ce crede despre această convocare cel mai experimentat jucător al echipei noastre, Florin Mergea. Revenit la echipa noastră după câţiva ani de absenţă, timp în care a şi abandonat o perioadă activitatea, fostul campion de juniori de la Wimbledon trăieşte acum, la 27 de ani, o a doua tinereţe sportivă.

La fel de direct în răspunsuri ca şi în duelurile de pe teren, Florin nu a evitat nici o întrebare. Nici măcar pe cele mai puţin plăcute. A spus direct care care a fost cel mai urât moment pe care l-a avut de suportat de când joacă în echipa de Cupa Davis, a repetat – probabil pentru a mia oară – de ce îl deranjează să fie asociat cu Horia Tecău şi a dat un răspuns diplomatic dar totuşi direct la întrebarea: “Ai fi jucat cu Horia în Olanda?”. Citiţi în continuare  interviul pe care mi l-a acordat, cu o zi înainte de a pleca în Olanda, cel care a fost, a rămas şi va rămâne unul dintre jucătorii mei preferaţi.

AICI puteţi vedea o galerie foto cu jucătorii noştri la primul antrenament în Olanda.

Doartenis: Anul trecut pe vremea asta te aşteptai că vei ajunge atât de repede să revii la echipa de Cupa Davis?

Florin Mergea: Anul trecut pe vremea asta nu aveam de gând să mai joc tenis de performanţă. Aşa ca nu mă gândeam la acest lucru. Pentru mine Cupa Davis era un capitol încheiat.

CITEȘTE ȘI:  INEDIT: Surorile Williams s-au intervievat una pe alta pentru revista Hamptons

Doartenis: Ai avut emoţii mai mari acum decât la prima ta convocare la echipa de Cupa Davis?

Florin Mergea: Nu, nu se compară. Emoţii sunt, cu siguranţă, însă nu se compară cu emoţiile pe care le-am avut la prima convocare. Eram mic, nu aveam atâta experienţă, iar Cupa Davis era visul meu, era ceva foarte mare.

Doartenis: Îi cunoşteai pe băieţii care mai fac parte din lot?

Florin Mergea: Da, îi cunoşteam de ceva vreme.

Doartenis: Cum ai ajuns sa joci cu Andrei?

Florin Mergea: Eram în Germania, eram din nou fără partener şi mă tot uitam pe liste să găsesc pe cineva. Toţi jucătorii bine clasaţi deja stabiliseră cu cine să joace şi îi poveteam lui Andrei (care era acolo pentru simplu) că nu găsesc pe nimeni. Atunci el m-a întrebat dacă nu vreau să jucăm împreuna şi am zis OK, să încercăm. Ne- am înţeles foarte bine pe teren încă de la început şi aşa am ajuns unde suntem acum.

Doartenis: Care este obiectivul vostru anul acesta?

Florin Mergea: Obiectivul nostru este top 100 şi să intrăm la US Open. Eventual, calificări la Wimbledon. Este un obiectiv realist zic eu.

Doartenis: Aveţi vreun semn că veţi primi wild-card pentru Bucureşti?

Florin Mergea: Wild-card la Open ar fi logic să primim. Sunt 3 wild-card-uri la dublu, ar putea să ne dea unul nouă, mai ales că avem rezultate şi suntem axaţi pe această probă. Am vorbit despre acest lucru, mi s-a spus că e prematur.

Doartenis: Eşti superstiţios?

Florin Mergea: Nu sunt superstiţios, nu am fost niciodată.

CITEȘTE ȘI:  EXCLUSIV: Roger Federer s-a antrenat azi la Londra cu Horia Tecău!

Doartenis: Te deranjează să fii mereu asociat cu Horia?

Florin Mergea: Da, este destul de deranjant, mai ales că întrebarea de ce nu mai joc cu el o primesc de fiecare dată când mă întâlnesc cu cineva din presă şi nu numai. Deciziile noastre şi circumstanţele ne-au dus pe căi diferite. Mereu am încercat să iau decizii care să nu contrazică principiile mele. Poate că am avut de multe ori de pierdut, dar am preferat sa fiu împăcat cu mine. Am ales să răspund într-un final la această întrebare sperând că astfel se va închide subiectul. Însă văd că rămâne un subiect preferat de presă 🙂 . La conferinţă am fost întrebat acelaşi lucru, am răspuns în două propoziţii pentru ca a doua zi să se scoată un articol cu titlul „Mergea supărat pe Tecău – Tecău m-a dezamăgit” etc. Dezamăgirea şi supărarea au dispărut acum mult timp, pur şi simplu nu mă mai interesează. E în trecut, ce a fost a fost şi am trecut mai departe. Am răspuns doar la întrebare, am spus adevărul, scurt şi la obiect, mai departe fiecare e liber să creadă ce vrea.

Doartenis: Dacă s-ar fi pus problema să joci împreuna cu el în Cupa Davis, ai fi acceptat?

Florin Mergea: Pentru a face o echipă bună la dublu e nevoie de înţelegere şi încredere în afara terenului. Dacă nu te întelegi cu partenerul tău de dublu e imposibil să te completezi şi să faci un meci bun în teren.

Doartenis: Care e cea mai frumoasă amintire legată de Cupa Davis?

Florin Mergea: Cea mai frumoasă amintire este victoria din Ecuador. A fost prima mea victorie importanta în Cupa Davis.

CITEȘTE ȘI:  EXCLUSIV, HORIA TECĂU: "Am primit deja programul pe care-l vom avea la Turneul Campionilor!"

Doartenis: Dar cea mai urâtă amintire?

Florin Mergea: Cel mai urât moment a fost în 2009 când Andrei Pavel m-a trimis acasă pe motiv că nu pun accentul pe dublu în întâlnirea cu Rusia şi că îl bagă pe Adrian Cruciat care era 150 la simplu. Peste 3 zile Adi a fost trimis acasă deoarece Pavel l-a băgat pe Marius Copil la dublu. A fost penibil.

Doartenis: Cum crezi că sunt împărţite, procentual, şansele în meciul cu Olanda?

Florin Mergea: Este greu de zis. Este clar că ei au prima şansă. Însă în Cupa Davis niciodată nu se ştie. Credem în şansa noastră, chiar dacă este mică. Suntem o echipă foarte unită şi o să dăm tot ce e mai bun.

3 thoughts on “Cupa Davis, Exclusiv – Florin Mergea: “Mereu am încercat să iau decizii care să nu-mi contrazică principiile”

Leave a Reply

Top