SUNTETI AICI
ACASA > Competitii echipe > Cupa Davis > Florin Brăguși, mezinul echipei de Cupa Davis, se pregătește în Franța de la 12 ani

Florin Brăguși, mezinul echipei de Cupa Davis, se pregătește în Franța de la 12 ani

Florin Bragusi

Probabil că v-ați întrebat cine este Darius Florin Brăguși, cel de-al patrulea jucător din echipa de Cupa Davis a României. Ei bine, nici eu nu știam prea multe, așa că am stat de vorbă cu el. Am descoperit un tânăr care are aspirații înalte dar extrem de matur pentru cei 19 ani pe care îi va împlini în doar două luni. Un tânăr cu o copilărie sacrificată tenisului – cred că e corect să spunem așa, deși el nu simte asta – pentru că nu e ușor pentru nimeni să plece într-o țară străină de la 12 ani doar pentru a-și urma un vis. Discuția cu Florin Brăguși a avut loc săptămâna trecută, înaintea plecării delegației României spre Olanda. O public azi nu doar pentru că este ziua de nume a lui Florin, ci și pentru că azi este foarte posibil – eu așa aș face dacă aș fi căpitan nejucător – ca el să debuteze în echipa de Cupa Davis.

AICI puteți citi interviul acordat pentru Doartenis.ro de Florin Mergea.

AICI puteți vedea o galerie foto cu Florin Mergea și Andrei Dăescu din timpul meciului de dublu

AICI puteți vedea o galerie foto cu jucătorii români la dineul oficial din Olanda

Doartenis: Cum ai început tenisul?
Darius Florin Brăguşi: De la 3 ani am început. Tata e antrenor și mergeam cu el la antrenamente. Uşor-uşor am început să joc. Pe la 12 ani am început să ne concentrăm pe dezvoltarea carierei.

CITEȘTE ȘI:  Cupa Davis: România – Spania 1-4: pentru spanioli a fost simplu! Corespondență de la Marcu Czentye

Doartenis: Unde te antrenezi acum?
Darius Florin Brăguşi: De 6 ani mă antrenez în Franţa, la Sochaux. Acum sunt în clasa a 12-a. Pentru Bacalaureat va trebui să mă transfer în Bucureşti.

Doartenis: Cum ai ajuns la ei?
Darius Florin Brăguşi: Tata a jucat tenis acolo, la acel club. S-a întâlnit apoi cu un fost coechipier, care lucra în club, i-a spus de mine. Ei m-au văzut jucând şi aşa m-am transferat.

Doartenis: Nu ți-a fost greu să pleci din ţară de la 12 ani?
Darius Florin Brăguşi: La început a fost greu. Dar mai greu a fost pentru părinţi. Eu nu mi-am dat seama chiar atât de mult. Acolo am condiţii excepţionale. Am reuşit să mă integrez. Nu am realizat cât de greu le-a fost.

Doartenis: Mai ai fraţi sau surori care să fi rămas cu ei?
Darius Florin Brăguşi: Mai am un frate, care joacă tenis doar de placere.

Doartenis: Este scump?
Darius Florin Brăguşi: Clubul îmi asigură masa, cazarea, participarea la turnee.

Doartenis: Ai vreun idol?
Darius Florin Brăguşi: Da. Fernando Gonzales. Mi-a plăcut mereu combativitatea lui, stilul lui. Acum îmi mai place Tsonga, care e, de asemenea, un jucător agresiv. Are foarte multă energie pe teren.

Doartenis: Tu eşti acelaşi gen ca ei?
Darius Florin Brăguşi: Nu, eu sunt mai liniştit pe teren, încerc să limitez pierderile de energie.

Doartenis: Dar ai rupt vreodată vreo rachetă?
Darius Florin Brăguşi: Nu, nu am rupt niciodată vreo rachetă, sunt liniştit pe teren.

Doartenis: Ce obiectiv ai pentru anul acesta?
Darius Florin Brăguşi: Nu am un obiectiv special. Dacă joc bine la antrenament, atunci voi juca bine şi la meciuri, victoriile vor veni în mod normal. De aceea încerc să mă pregătesc în fiecare zi mai bine decât am făcut-o ieri. Ca obiectiv intermediar, aş vrea să mă calific întâi pe tablouri.

CITEȘTE ȘI:  Cupa Davis România Slovenia 3-1: Adrian Ungur a fost învins de Blaz Rola

Doartenis: Ce crezi că mai trebuie îmbunătăţit în jocul tău? Ai o lovitură preferată?
Darius Florin Brăguşi: Cam toate loviturile trebuie îmbunătăţite. Trebuie să fiu un jucător mai complet. Cea mai bună lovitură a mea este lovitura de dreapta.

Doartenis: Ce pasiuni ai în timpul liber?
Darius Florin Brăguşi: Acum am descoperit cititul- nu-mi dau seama cum am putut sta atâta timp fără cărţi. Mă mai joc pe consolă, pe PS3. Sunt mare fan NBA.

Doartenis: Ai o suprafaţă preferată?
Darius Florin Brăguşi: Mie îmi place zgura, mă simt bine pe zgură. Numai că antrenorul îmi tot spune că sunt mai bun pe rapid.

Doartenis: Mai practici şi vreun sport complementar?
Darius Florin Brăguşi: Da, baschet şi fotbal. De fapt, jucăm toţi cei de la club o dată pe săptămână.

Doartenis: A fost o surpriză convocarea la echipa de Cupa Davis?
Darius Florin Brăguşi: E o mare bucurie şi onoare, o convocare care îmi dă o mare încredere pentru viitor. Eram în Franţa când am aflat. Mi-a spus tata. Eu am fost şi în lotul pentru meciul cu Cehia, în lotul lărgit, am fost singurul junior atunci. Nu ştiam ce se întâmplase în ţară. Îţi dai seama că nu mă aşteptam să fiu convocat, credeam că şi acum voi fi chemat doar în lotul lărgit.

2 thoughts on “Florin Brăguși, mezinul echipei de Cupa Davis, se pregătește în Franța de la 12 ani

Leave a Reply

Top