SUNTETI AICI
ACASA > Inedit din tenis > Novak Djokovic şi Andy Murray despre zgura albastră: Nimeni nu agreează ideea

Novak Djokovic şi Andy Murray despre zgura albastră: Nimeni nu agreează ideea

Vola.ro

Acesta e terenul indoor pe care s-au facut testele cu zgura albastra inaintea luarii deciziei de catre ATP

Pe măsură ce turneul organizat la Madrid de Ion Ţiriac se apropie, creşte numărul opozanţilor zgurei albastre, care va fi introdusă pentru prima dată în acest an. După ce Nadal şi Djokovic şi-au făcut cunoscută poziţia împotriva acestei suprafeţe, ieri a venit rândul liderului mondial, Novak Djokovic, şi numărului 4 ATP, Andy Murray. Ambii spun, în esenţă acelaşi lucru: că majoritatea jucătorilor nu agreează ideea, dar că nu au ce face, pentru că sunt oarecum obligaţi să joace.

AICI găsiţi cele mai bune cazări în Madrid, dacă vreţi să vă faceţi vacanţa în capitala Spaniei.

Iată ce a spus Novak Djokovic ieri, la conferinţa de presă: “Să fiu sincer, niciunul dintre marea majoritate a jucătorilor de top cu care am vorbit nu agreează această idee. Eu niciodată nu am jucat pe zgură albastră. Nici Rafa nu a făcut-o, nici Roger. Vom merge acolo şi va trebui să jucăm pe o asemenea suprafaţă pentru prima dată în viaţa noastră. Nu ştim nici măcar dacă este zgură albastră naturală, căci zgura originală este roşie. Aşa că trebuie să aflăm toate astea când ajungem acolo. Nu sunt deloc fericit cu asta, înţelegeţi ce vreau să spun?”, şi-a început Djokovic discursul.

AICI găsiţi bilete de avion spre Madrid

Apoi, a explicat şi cum s-a ajuns la această situaţie: “De vină pentru această situaţie este regulamentul ATP, care îi permite preşedintelui ATP să ia decizii de unul singur, fără să se consulte cu jucătorii. Această regulă trebuie să se schimbe, pentru că nu este corectă. Acest lucru s-a întâmplat anul trecut. De aceea turneul de la Madrid se joacă pe zgură albastră“, a spus Djokovic. După care a continuat: “Ei m-au întrebat ce părere am. Le-am zis: Pănâ nu joc pe ea, nu pot să vă spun ce cred. Nu mi-au dat timp. Evident, anul trecut a existat un teren de teste cu zgură albastră, dar indoor. Unii jucători au jucat acolo. Mi-au spus că nu este bun, că săritura mingei nu este aceeaşi. Poate din cauză că se juca indoor. Aşa că, în regulă, poate că ei nu au avut posibilitatea să facă un teren în aer liber. Poate că ar fi trebuit făcută o schimbare. Ştiu sigur că jucătorii de top: Roger, Rafa, eu sau Andy nu am jucat niciodată acolo. Dacă nu ai acceptul jucătorilor de top, pentru mine această schimbare chiar nu are sens“, a încheiat Djokovic.

Daca nu stiti deloc spaniola, aici gasiti un curs rapid, de 30 de ore, care are o reducere de 5 la suta

Şi Andy Murray a fost cam în aceeaşi notă, deşi el a recunoscut că e posibil ca schimbarea să aducă un plus de vizibilitate mingei.

Turneul de la Madrid e programat cu doar câteva săptămâni înainte de Roland Garros, iar la Paris se joacă pe zgură roşie. Aşa că pentru jucători ar fi mai bine dacă la Madrid s-ar juca pe zgură roşie. Dar, în acelaşi timp, am urmărit de-a lungul timpului câteva meciuri la Madrid. Este foarte dificil să vezi mingea. Aşa că am înţeles motivele pentru care s-a făcut această schimbare, care face turneul unic şi un pic diferit. Uneori, schimbarea este bună pentru tur. Dar momentul producerii ei este foarte dificil pentru jucători. Niciodată nu am mai jucat pe zgură albastră. Nu am nici un fel de idee cum va fi suprafaţa. Aşa că ne aşteaptă pe toţi, cu siguranţă, o experienţă cu totul nouă”, a declarat şi Andy Murray.

6 thoughts on “Novak Djokovic şi Andy Murray despre zgura albastră: Nimeni nu agreează ideea

  1. As vrea sa fac o precizare, ca sa nu existe dubii: am constatat ca articolul cu Djokovic a fost preluat de multe site-uri.

    Ma bucur, numai ca exista o problema: din declaratia citata de site-urile romanesti ca fiind de pe Doartenis: “Nu are niciun sens. Nu sunt fericit cu această schimbare. Preşedintele ATP poate lua decizii fară ca jucătorii să fie de acord, iar asta trebuie să se schimbe. Din decizia asta câştigă doar o persoană: patronul turneului, Ion Ţiriac. Este o ruşine pentru istoria şi tradiţia acestui turneu”, doar prima parte a spus-o Djokovic.

    Adica, asa cum vedeti si din textul de mai sus, doar “Nu are niciun sens. Nu sunt fericit cu această schimbare. Preşedintele ATP poate lua decizii fară ca jucătorii să fie de acord, iar asta trebuie să se schimbe”.

    In rest, atacul virulent al lui Djokovic la adresa lui Tiriac eu nu l-am vazut si nu am scris vreodata pe acest site asemenea declaratii ale lui Nole. Caci altfel se regaseau si in titlu. Chiar nu stiu de unde au aparut ca si cum ar fi fost luate de aici.

    Era mana cereasca sa le fi spus, dar nu a facut-o, sau eu nu am gasit asemenea declaratii. Asta am vrut sa precizez, caci asa mi se pare corect. Multumesc.

Leave a Reply

Top
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. More Info | Close