SUNTETI AICI
ACASA > Inedit din tenis > Adrian Ungur a urcat pe locul 91 în clasamentul mondial. Hănescu a căzut pe 145

Adrian Ungur a urcat pe locul 91 în clasamentul mondial. Hănescu a căzut pe 145


Adrian Ungur

Nemira

Adrian Ungur ocupă în această săptămână cel mai bun loc din carieră: 91! Calificarea pe tabloul principal al Mastersului de la Roma i-a oferit românului posibilitatea de a urca 8 poziții în clasamentul mondial. El e, evident, cel mai bine clasat jucător român.

Al doilea în această ierarhie este Victor Hănescu, care a picat nu mai puțin de 41 de locuri. El a ajuns acum pe 145 dar va participa săptămâna viitoare la Roland Garros, acceptările pe tabloul principal făcându-se pe baza clasamentului din urmă cu o lună.

În ierarhia mondială, Hănescu este urmat de Victor Crivoi (251) și Marius Copil (263). AICI vedeți poziționarea tuturor sportivilor români în ierarhia mondială de simplu la 21 mai 2012.

În Top 20 mondial, cea mai importantă mișcare este schimbul de locuri dintre Rafael Nadal și Roger Federer. Spaniolul, grație victoriei de la Roma, a revenit pe locul 2, și și-a câștigat astfel statutul de cap de serie numărul 2 la Roland Garros, acolo unde este deținătorul titlului și unde încearcă să obțină a șaptea coroană – record absolut.

AICI puteți vedea componența Top 100 ATP la simplu, foarte importantă deoarece în funcție de ea se stabilesc capii de serie la Paris. Trebuie scos din calculul capilor de serie Mardy Fish, care a anunțat că nu va putea participa.

AICI găsiți cele mai bune oferte de închiriere a terenurilor de tenis în București

În clasamentul mondial de dublu, Horia Tecău se menține pe locul 11, la egalitate de puncte cu ocupantul locului 10, partenerul său, Robert Lindstedt, dar cu un turneu mai mult disputat. Pentru a fi sigur de calificarea la Jocurile Olimpice, Horia trebuie să se claseze în Top 10 mondial în primul clasament de după Roland Garros. Anul trecut, el a atins faza sferturilor de finală. Interesant este că la Jocurile Olimpice el va fi obligat să joace cu un partener din aceeași țară, iar acesta va fi, sigur, Victor Hănescu, cel împreună cu care a câștigat anul trecut titlul la Acapulco. În acest moment, Hănescu este pe locul 243 în lume.

Între Horia și Victor în ierarhia mondială se află Florin Mergea, care staționează pe locul 162, cel mai bun de la revenirea în circuit, anul trecut. Partenerul de dublu al lui Florin, Andrei Dăescu, este clasat pe locul 255. AICI vedeți poziționarea tuturor jucătorilor români în clasamentul mondial de dublu la 21 mai 2012.

HelloFitness.ro

Leave a Reply

Top