SUNTETI AICI
ACASA > Inedit din tenis > Fraţii Bryan, detronaţi! Max Mirnyi şi Daniel Nestor, noii lideri mondiali la dublu!

Fraţii Bryan, detronaţi! Max Mirnyi şi Daniel Nestor, noii lideri mondiali la dublu!


Max Mirnii si Daniel Nestor cu trofeul de la Roland Garros


Belarusul Max Mirnyi şi canadianul Daniel Nestor sunt, de azi, noii lideri mondiali ai probei masculine de dublu. Ei i-au detronat pe fraţii gemeni Bob şi Mike Bryan, care au ocupat prima poziţie 90 de săptămâni consecutive.

Să fii numărul 1 în lume în domieniul tău de activitate este visul oricărui om. Suntem foarte fericiţi şi mândri, pentru că suntem înconjuraţi de jucători foarte valoroşi“, a declarat Max Mirnyi.

AICI vedeţi ce poziţie ocupă Horia Tecău în clasamentul mondial de dublu.

Cei doi noi lideri mondiali formează un cuplu în circuitul mondial din 2011. De atunci, au câştigat împreună 6 titluri, inslusiv pe cele de la Roland Garros şi Turneul Campionilor. În acest an, ei au câştigat la Brisbane şi la Memphis. De asemenea, au disputat finalele turneelor Masters de la Miami şi Monte Carlo.

AICI vedeţi componenţa Top 100 mondial la dublu la 7 mai 2012

Fraţii Bryan au pierdut puncte deoarece anul trecut turneul de la Madrid, pe care ei l-au câştigat, s-a disputat cu o săpptămână mai devreme. Astfel, au pierdut punctele pe care le le pot recupera, însă, în această săptămână, ăci doar 50 de puncte îi despart de primul loc. Bob şi Mike Bryan au fost lideri mondiali de la 16 august 2010, atunci când, culmea, l-au detronat tocmai pe Daniel Nestor. Canadianul făcea atunci pereche cu Nenad Zimonjic.


De altfel, Nestor a trecut acum pe locul 5 în clasamentul all time realizat după numărul de săptămâni petrecute la lider mondial. El a început azi a 116-1 săptămână în top. Max Mirnyi este pentru a 40-a săptămână lider mondial, urcând pe locul 16 în acest calasament all-time. Mirnyi a fost lider mondial pentru prima dată la 9 aprilie 2007, când a acut un avans de doar 5 puncte în faţa fraţilor Bryan.


Leave a Reply

Top