SUNTETI AICI
ACASA > Inedit din tenis > Patru românce joacă azi la Roland Garros: două la simplu şi două la dublu

Patru românce joacă azi la Roland Garros: două la simplu şi două la dublu


Irina Begu

3 Suisses - VIP

Alexandra Cadanţu şi Irina Begu vor încerca azi să se califice în turul secund la Roland Garros, lucru nereuşit în acest an de niciuna dintre celelalte patru jucătoare românce intrate până acum în concurs.

Alexandra Cadanţu va juca cel mai important şi dificil meci din viaţa ei. Ea o va întâlni, în al doilea meci de pe terenul Suzanne Lenglen, pe a doua favorită a turneului, Maria Sharapova. Un meci din care Cadanţu nu are decât de câştigat, căci un meci cu un super-jucător nu poate decât să te ajute în prgresul ulterior.

Irina Begu porneşte cu prima şansă în faţa franţuzoaicei Aravane Rezai, care a primit un wild-card. O victorie i-ar asigura Irinei în mare parte prezenţa la Jocurile Olimpice, căci şi-ar egala performanţa de anul trecut şi ar fi apoi doar pe plus. La Jocurile Olimpice se califică ocupantele primelor 54 de locuri în clasamentul mondial, în ierarhia care va fi postată pe site-ul WTA la 11 iunie. Dar, cum nu pot merge decât 4 jucătoare dintr-o ţară, Irina, care acum e pe locul 59, are şanse reale. Partida dintre Irina Begu şi Aravane Rezai este programată a treia pe terenul 2, după două meciuri de băieţi.

AICI vedeţi programul complet al zilei de azi de la Roland Garros

După cum probabil se ştie, fetele au avut anul acesta o prestaţie slabă la Roland Garros. Au fost eliminate în primul tur toate cele 4 jucătoare intrate până acum în concurs: Edina Gallovits – învinsă de Falconi – , Sorana Cîrstea – învinsă de Li Na – Simona Halep – eliminată de Petra Cetkovska –  şi Monica Niculescu – eliminată de Nina Bratchikova.

Tot azi vor începe şi meciurile de pe tabloul de dublu feminin. Azi vor intra în cursă două românce. Edina Gallovits face pereche cu rusoaica Nina Bratchikova, ele urmând să joace împotriva favoritelor 15, Bethanie Mattek Sands şi Sania Mirza.  Partida e a doua pe terenul 10.

Sorana Cîrstea va încerca, împreună cu japoneza Ayumi Morita, să producă surpriza şi să elimine una dintre perechile favorite ale specialiştilor, Flavia Pennetta/ Francesca Schiavone. Meciul e al treilea pe terenul 8.

MeliMeloParis.ro

CITEȘTE ȘI:  Florin Mergea și Marin Draganja joacă azi, de la ora 15.00, în semifinale la Roland Garros

One thought on “Patru românce joacă azi la Roland Garros: două la simplu şi două la dublu

Leave a Reply

Top