SUNTETI AICI
ACASA > Inedit din tenis > Patru români joacă azi la Roland Garros: Sorana Cîrstea, Simona Halep, Monica Niculescu şi Adrian Ungur

Patru români joacă azi la Roland Garros: Sorana Cîrstea, Simona Halep, Monica Niculescu şi Adrian Ungur


Sorana Cirstea

După ce ieri Edina Gallovits şi Victor Hănescu au fost eliminaţi după meciuri întinse până în setul decisiv de Irina Falconi, respectiv Pablo Andujar, azi e rândul altor 4 români să încerce trecerea în turul secund al turneului de la Roland Garros: Sorana Cîrstea, Simona Halep, Monica Niculescu şi Adrian Ungur.

AICI vedeţi întreg programul zilei la Roland Garros

Sorana Cîrstea are sarcina cea mai dificilă. Ea se va afla faţă în faţă cu deţinătoarea trofeului, chinezoaica Na Li, care este şi cap de serie numărul 7. Partida este programată a doua pe terenul Philippe Chatrier, imediat după meciul Azarenka – Brianti, care începe la ora 12.00.

Pe terenul 4, în jurul orei 16.00 – e al treilea meci, după două partide feminine – va intra pe teren eroina săptămânii precedente, Simona Halep. Finalista de la Bruxelles se va afla faţă în faţă cu a 24-a favorită, cehoaica Petra Cetkovska.

Cea de-a treia jucătoare din România care va intra azi în concurs va fi Monica Niculescu. Desemnată cap de serie numărul 32, ea se va afla faţă în faţă cu rusoaica Nina Bratchikova. Partida se va disputa spre seară, în jurul orei 18.00-19.00, pe terenul 14. Înaintea ei sunt programate, de la ora 12.00, două meciuri de băieţi şi unul de fete.

Adrian Ungur, cel mai bin clasat jucător român în ATP, va debuta la Roland garros contra celebrului argentinian David Nalbandian. Partida este a doua pe terenul 6, după un meci de fete. Miza este nu doar legată de calificarea în turul doi, dar şi de disputarea unui meci de vis în acea fază cu elveţanul Roger Federer. Evident, cu condiţia ca al treilea favorit să nu se încurce în primul tur.

Ieri au intrat în concurs la Paris primii doi jucători români. Edina Gallovits a fost eliminată cu 3-6, 6-3, 6-1 de americanca Irina Falconi, iar Victor Hănescu a părăsit competiţia după un meci dramatic, pierdut în faţa spaniolului Pablo Andujar cu 6-1, 2-6, 1-6, 6-3, 6-1.

CITEȘTE ȘI:  Roland Garros: Sorana Cîrstea și Monica Niculescu joacă azi în primul tur. Partidele vor fi televizate în direct la Eurosport

Leave a Reply

Top