SUNTETI AICI
ACASA > Stiri > VIDEO: Specialiştii explică procesul de producere a zgurei albastre

VIDEO: Specialiştii explică procesul de producere a zgurei albastre

Zgura albastra de la Madrid

Cu mai puţin de o săptămână înaintea startului celui mai controveresat turneu din calendarul profesionist, cel de la Madrid, m-am gândit că este util să vă prezint cum se produce zgura albastră, cea care a născut atâtea comentarii până acum.

Clipurile de mai jos au fost publicate de organiztorii turneului pe Youtube în iarnă, atunci când a fost făcut terenul indoor pregătit pentru inspecţia finală a ATP. Veţi vedea explicaţiile celui care răspunde de terenuri la Madrid, dar şi ale responsabilului cu terenurile de la Roland Garros. Ambii spun, în esenţă, acelaşi lucru: că noua zgură nu-şi alterează deloc calităţile prin schimbarea culorii.

Este explicat şi procedeul transformării zgurei din roşie în albastră: se extrage mai întâi oxidul de fier, apoi se prelucrează zgura la o temperatură de 950 de grade, pentru ca aceasta să devină albă. Aceasta e amestecată cu un colorant natural albastru şi gata zgura. Evident, aste e explicaţia simplistă. Cert e că totul face ca această zgură să coste de 20 de ori mai mult decât zgura clasică.

Veltravel

Top