SUNTETI AICI
ACASA > EXCLUSIV > EXCLUSIV: Avem patru jucătoare calificate la Jocurile Olimpice: Monica Niculescu, Simona Halep, Sorana Cîrstea şi Irina Begu!

EXCLUSIV: Avem patru jucătoare calificate la Jocurile Olimpice: Monica Niculescu, Simona Halep, Sorana Cîrstea şi Irina Begu!


Monica Niculescu

Săptămâna începe cu o veste bună pentru tenisul românesc: conform clasamentului mondial feminin publicat azi, România va avea 4 jucătoare calificate la Jocurile Olimpice în proba de simplu, o premieră pentru tenisul românesc! Cele patru care ne vor reprezenta vor fi Monica Niculescu, Simona Halep, Sorana Cîrstea şi Irina Begu!

Chiar dacă încă lista calificatelor nu e oficială, regulamentul e clar: sunt calificate automat ocupanteleprimelor 56 de poziţii în clasamentul mondial din data de 11 iunie 2012, dar nu mai mult de 4 jucătoare dintr-o ţară. Apoi, sportivele care întrunesc criteriul de eligibilitate conform ierarhiei mondiale, mai trebuie să îndeplinească o condiţie: să fi jucat în echipa de Fed Cup de  2 ori în ultimii patru ani dintre care cel puţin o dată în ultimii doi ani. Iar jucătoarele noastre îndeplinesc toate aceste condiţii.

În acest moment, Monica Niculescu este pe locul 30 – în urcare 3 locuri -, Simona Halep e pe 40, în coborâre 3 poziţii – Sorana Cîrstea e pe 51 (în coborâre 8 locuri) iar Irina Begu e pe locul 61 (în coborâre 2 locuri).

Chiar dacă Irina nu e în Top 56, ea va fi prezentă la Londra deoarece unele ţări au mai mult de 4 jucătoare în Top 56. Rusia are 7 jucătoare în primele 56 – şi nu pot merge decât 4. De asemenea, Germania are 5 jucătoare din care nu vor merge decât 4. De asemenea, SUA e în aceeaşi situaţie, din 6 jucătoare mai bine clasate decât Irina neputând fi prezente în proba de simplu decât 4. În plus, Marion Bartoli, ocupanta locului 8, nu poate juca la Londra deoarece nu a jucat în Cupa Federaţiei.

La dublu, direct calificate sunt doar primele 10 clasate, dar există şanse ca perechea Irina Begu – Monica Niculescu să fie prezentă pe tablou, cele două fiind, amândouă, componente ale Top 40: Monica pe locul 29, iar Irina pe 38.

Revenind la simplu, tot în Top 100 WTA se menţine şi Alexandra Cadanţu, care a coborât 3 locuri, până pe 81.

Edina Gallovits a ieşit din primele o sută de jucătoare. Ea ocupă acum locul 106 (în coborâre 17 locuri). În primele 200 de jucătoare se mai află şi alte patru românce: Alexandra Dulgheru e pe 132, Mihaela Buzărnescu a urcat 6 locuri până pe 141 – cel mai bun loc din carieră – Mădălina Gojnea a urcat pe 186 (revenind în Top 200), iar Elena Bogdan a ajuns pe 197, revenind, şi ea, în Top 200.

CITEȘTE ȘI:  Horia Tecău și Rojer: de la minge de meci salvată în turul 2 la cucerirea trofeului (FOTO + Rezumat)

2 thoughts on “EXCLUSIV: Avem patru jucătoare calificate la Jocurile Olimpice: Monica Niculescu, Simona Halep, Sorana Cîrstea şi Irina Begu!

  1. avand in vedere ca in 2008 la beijing a fost calificata doar sorana, inseamna ca asta este intr-adevar un pas urias pentru fetele noastre
    uite-asa olimpiada asta va fi si mai interesant de urmarit

    1. Da, e o premiera istorica, sa zic asa. 4 fete pe un tablou de 68, e o performanta foarte mare. Sa speram ca vor avea ceva sansa si la tragerea la sorti

Leave a Reply

Top