SUNTETI AICI
ACASA > Ultimele știri din tenis > Foto > VIDEO şi FOTO: Tamira Paszek, jucătoarea lui Andrei Pavel, cu trofeul de la Eastbourne

VIDEO şi FOTO: Tamira Paszek, jucătoarea lui Andrei Pavel, cu trofeul de la Eastbourne


Tamira Paszek cu trofeul cucerit la Eastbourne

Andrei Pavel a reuşit să obţină primul succes ca antrenor în circuitul feminin. După o colaborare care i-a crescut cota dar în care nu a reuşit rezultate majore, cea cu Jelena Jankovic, el a început să o antreneze pe austriaca Tamira Paszek din acest an, iar acum roadele colaborării se văd: Paszek a cucerit primul titlu Premiere al carierei.

Ea s-a impus la Eastbourne, acolo unde în finală a învins-o cu 5-7, 6-3, 7-5 pe nemţoaica Angelique Kerber, după un meci în care a salvat 5 mingi de meci! “‘Mereu am ştiut că sunt o luptătoare, şi mereu am crezut în mine. Dar trebuie să spun că antrenorul meu, Andrei, m-a ajutat cu adevărat să regăsesc pasiunea pentru joc şi m-a învăţat să cred din nou în mine”, a declarat Paszek, aflată la al treilea succes al carierei, după Portoroz 2006 şi Quebec City 2010.

Ea a mărturisit că victoria de sâmbătă are o dublă importanţă pentru el: “E primul meu titlu pe iarbă, care e una din suprafeţele mele favorite. Apoi, acesta a fost obţinut în faţa familiei mele. Bunicii mei locuiesc aici, tata a venit specialde la Londra dimineaţă, ceea ce a fost o surpriză pentru mine. Mama şi fratele meu au văzut meciul la televizor”, a explicat ea.

Un amănunt interesant: Tamira provine dintr-o familie multinaţională. Tatăl, Ariff Mohamed, e născut în Tanzania, a crescut în Kenya şi locuieşte în Canada. Mama, Françoise Paszek, e de origine chiliană şi locuieşte în Austria.

Vedeţi în continuare discursul de mulţumire adresat lui Andrei de Tamira, precum şi rezumatul finalei de la Eastbourne.

One thought on “VIDEO şi FOTO: Tamira Paszek, jucătoarea lui Andrei Pavel, cu trofeul de la Eastbourne

Leave a Reply

Top