SUNTETI AICI
ACASA > Inedit din tenis > Reacţia lui Ion Ţiriac după interzicerea zgurei albastre: Sunt foarte dezamăgit, dar viitorul e albastru

Reacţia lui Ion Ţiriac după interzicerea zgurei albastre: Sunt foarte dezamăgit, dar viitorul e albastru


Ion Ţiriac la CNN

Ion Ţiriac, patronul turneului de la Madrid, a făcut primele declaraţii oficiale după ce ATP a interzis zgura albastră. Acestea au fost publicate azi, sub forma unei scrisori oficiale către ATP, pe site-ul oficial al Mutua Open Madrid.

Sunt foarte dezamăgit de decizia luată de ATP. Culoarea albastră a zgurei este una, iar calitatea terenurilor din 2012 de la caja Magica este cu totul altceva. Din cauza faptul că, aşa cum stipula contractul, în ultimii 3 ani terenurile nu s-au putut aranja decât cu 6 săptămâni înaintea turneuluiu, a fost imposibil pentru organizatori să asigure o calitate ireproşabilă a terenurilor.

Începând din 2012, contractul dintre organizator,  Madrid Trophy Promotion (MTP) şi proprietarul de la the Caja Magica s-a schimbat. Toate terenurile pot rămâne aşa tot anul. Aşa că problema calităţii terenurilor este rezolvată, indiferent dacă ele sunt albastre, roşii, ca în Europa, sau gri, ca în SUA.

Numeroasele studii şi feed-back-ul primit de la broadcasteri arată că existe un contrast mult mai bun între culoarea albastră şi mingea galbenă decât la orice altă combinaţie de culori. Aşa că acest lucru este bun pentru jucători, spectatori şi, foarte important, pentru telespectatori. Am demonstrat acest lucru în urmă cu 30 de ani, la un turneu indoor iar ideea a fost copiată de marile turnee: US Open, Australian Open şi majoritatea terenurilor de hard au adoptat suprafaţa albastră. Cred că şi terenul de hochei pe iarbă de la Jocurile Olimpice de la Londra se va juca tot pe iarbă albastră (artificială). Şi atunci, de ce nu şi zgură albastră?În opinia mea, viitorul este albastru, dar pentru aceasta trebuie ca şi jucătorii să fie convinşi, şi forul conducător de asemenea”.

Aceasta e traducerea integrală a scrisorii pe care a trimis-o Ion Ţiriac celor de la ATP. Evident, decizia de interzicere a acestei suprafeţe nu va fi schimbată acum, dar sunt convins că lupta nu s-a încheiat.

2 thoughts on “Reacţia lui Ion Ţiriac după interzicerea zgurei albastre: Sunt foarte dezamăgit, dar viitorul e albastru

Leave a Reply

Top
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. More Info | Close