SUNTETI AICI
ACASA > Romani > Masculin > Horia Tecau > EXCLUSIV: Horia Tecău despre partenera de dublu mixt, despre unde va locui în satul olimpic şi care sunt atuurile perechii cu Ungur

EXCLUSIV: Horia Tecău despre partenera de dublu mixt, despre unde va locui în satul olimpic şi care sunt atuurile perechii cu Ungur


Horia Tecău a primit drapelul cu care va defila la ceremonia de deschidere


Horia Tecău va fi personajul central al românilor la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Londra. El va purta steagul României, pe care l-a primit ieri într-un cadru festiv. Am stat de vorbă cu el şi mi-a spus cum vede participarea lui la JO. De asemenea, mi-a spus cu cine va juca la dublu mixt şi cum a făcut alegerea, dar şi unde va locui pe parcursul Jocurilor. Citiţi toate în materialul de mai jos.

Horia Tecău despre Adrian Ungur, partenerul său de la Londra. „Este un jucător foarte bun. Acum el a reînceput să joace dublu, antrenorul lui, Adrian Marcu, l-a sfătuit să facă asta, pentru a fi pregătit la JO. Mai mult, şi lui, ca şi mie, îi plăcea să joace pe partea de rever. Numai că acum, cu Volandri, a schimbat locul în teren, tocmai pentru a-mi permite mie să rămân pe partea mea forte şi s-a descurcat foarte bine”.

Despre pregătirea comună cu Ungur pentru JO: „Cu Adrian am mai jucat la dublu doar la juniori. Primul antrenament împreună va avea loc la Londra, unde vom ajunge luni. Avem destule zile la dispoziţie să ne pregătim. Vom avea şi meciuri de pregătire, am vorbit deja cu Robert şi vom juca împotriva lor, dar şi cu alţi băieţi. Cred că vom fi bine pregătiţi la începutul competiţiei”.

Despre punctele forte ale perechii Tecău/ Ungur: „În primul rând ne avantajează sistemul de joc. Acum se joaă în sistemul clasic, nu se mai decide totul în super-tie-break, iar ăsta e un lucru care pe noi ne avantajează, pentru că suntem doi jucători care ne pierdem foarte greu serviciul. În sistemul setului scurt fiecare greşeală te costă enorm. Aşa, e greu pentru adversari să ne ia un game întreg pe serviciul nostru. Apoi, faptul că suntem o pereche nouă este un avantaj. Pentru că ceilalţi nu ştiu nimic despre noi şi astfel putem să-i atragem în jocul nostru, să îi facem să joace pe părţile noastre bune”.

Despre cum şi-a ales partenera de dublu mixt: „Lucrurile au fost foarte simple şi clare încă de la început. Le-am spus fetelor încă de la început că joc cu cea care are clasamentul cel mai bun. Tabloul de mixt e foarte mic şi locurile prea puţinepentru a exista loc de discuţii. Aşa că mă voi înscrie cu Irina”.

Despre locul în care va locui pe parcursul JO: „Categoric, stau în satul olimpic şi abia aştept. Puteam să ne alegem unde vrem să stăm între satul olimpic şi alte câteva locaţii, dar chiar dacă e mai departe de Wimbledon – facem cam o oră jumătate cu maşina până la arenă, nu vreau să pierd nimic din ce înseamnă spiritul olimpic, atmosfera olimpică. Am auzit foarte multe despre atmosfera fantastică trăită de sportivi pe parcursul Jocurilor şi vreau să experimentez pe propria piele acest lucru. Noi, de regulă, când jucăm la Londra, stăm în Wimbledon Village.”

Despre Londra. „Londra e un loc special pentru mine. Mereu mi-a plăcut vara acolo, mă ajută în primul rând suprafaţa de joc, iarba, pe care mă simt perfect. Am castigat două titluri în Olanda şi am jucat trei finale la wimbledon, iar acest lucru spune tot. La Queens mergem mereu mai greu pentru că e primul turneu pe iarbă după sezonul de zgură şi ne acomodăm mai greu cu suprafaţa. Dar apoi ne intrăm în formă şi rezultatele se văd. Sper ca şi de această dată să fie totul aşa cum visez”.

Despre desemnarea ca portdrapel: „Este cea mai mare onoare de care puteam avea parte. Când am primit vestea am fost extrem de emoţionat”.

Leave a Reply

Top
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. More Info | Close