SUNTETI AICI
ACASA > Inedit din tenis > Tecău a plecat optimist la Londra: Avem şanse mari de medalie la dublu mixt

Tecău a plecat optimist la Londra: Avem şanse mari de medalie la dublu mixt


Horia Tecau si Irina Begu au pozat cu steagul României la aeroport (FOTO: COSR)

Reprezentanţii tenisului românesc la Jocurile Olimpice, Horia Tecău, Adrian Ungur, Sorana Cîrstea, Simona Halep şi Irina Begu, au plecat azi la Londra, acolo unde vor încerca să scrie istorie pe iarba unui complex legendar, cel de la Wimbledon.  Chiar dacă va fi o competiţie pe cât de frumoasă pe atât de grea, Horia Tecău e optimist, aşa cum trebuie să fie orice campion.

“Sper să ne calificăm pe tabloul de dublu mixt, acolo unde voi face pereche cu Irina Begu, cea mai bine clasată jucătoare din România în clasamentul mondial care va fi prezentă la Londra. La Jocurile Olimpice vor juca doar 16 echipe, sper să ne numărăm printre ele. Avem câteva zile la dispoziţie să ne antrenăm. Sper să ne batem la medalii. E mai uşor la mixt, pentru că după două meciuri te baţi deja pentru o medalie“, a spus Tecău.

În ceea ce priveşte concursul de dublu masculin, unde va face pereche cu Adrian Ungur, Tecău a declarat că acesta va fi infernal: “Noi nu suntem una dintre echipele care are ca obiectiv o medalie. La dublu este mai greu decât la mixt, pentru că pe lângă cuplurile consacrate, mai sunt şi jucătorii de simplu care vor evolua la dublu. Dar vom lupta pentru fiecare punct”, a mai declarat Horia.

La rândul lui, Adrian Ungur, care va participa, de asemenea, în premieră la Jocurile Olimpice, e decis să “moară” pe teren la fiecare meci. “Ne-am dori enorm să aducem o medalie, nu contează dacă la simplu, dublu sau mixt. Cu Horia nu am mai jucat de la Campionatele Europene sub 18 ani, deci de nouă ani, dar voi munci pentru a ne putea adapta unul cu celălalt”, a explicat Ungur, care are o semifinală şi un sfert de finală la ultimele două turnee disputate la dublu, la Bastad şi Gstaad. Din păcate, acestea au fost pe zgură, nu pe iarbă, suprafaţă pe care se va juca de sâmbătă la Londra. O suprafaţă de joc pe care, după cum a recunoscut, preferă săp joace… fotbal, nu tenis. “O prefer pentru fotbal, mai puţin pentru tenis. E o suprafaţă care nu îmi place, dar fiţi siguri că voi da totul pentru a câştiga”.

One thought on “Tecău a plecat optimist la Londra: Avem şanse mari de medalie la dublu mixt

Leave a Reply

Top