SUNTETI AICI
ACASA > Competitii echipe > Cupa Davis > O veste excelentă: Horia Tecău vine la Cupa Davis! Se reface cuplul cu Florin Mergea?

O veste excelentă: Horia Tecău vine la Cupa Davis! Se reface cuplul cu Florin Mergea?


Horia Tecau in semifinala de la Cincinnati

O veste excelentă pentru tenisul românesc vine de la Cluj, locul unde se va reuni, în scurt timp, echipa de Cupa Davis a României! Horia Tecău, al cincilea jucător de dublu al lumii, a confirmat participarea la meciul cu Finlanda, care va avea loc în perioada 14-16 septembrie în sala Horia Demian din Cluj-Napoca! Tecău revine astfel în echipa noastră după un an, de la înfrângerea cu Cehia din barajul de menținere în Grupa Mondială.

Informația a fost confirmată de căpitanul nejucător al echipei noastre, Ciprian Porumb:„Suntem foarte bucuroși că Horia Tecău vine la meciul cu Finlanda. E un mare câștig pentru noi că un jucător de calibrul său ne-a confirmat prezența. Așadar, se conturează o echipă solidă pentru întâlnirea de Cupa Davis din 14-16 septembrie”, a declarat Ciprian Porumb. După cum se știe, Horia Tecău, alături de ceilalți jucători reprezentativi ai României, Adrian Ungur, Marius Copil și Victor Crivoi, trimisese în primăvară o scrisoare de protest la adresa conducerii FRT, prin care își exprimau dezacordul privind înlocuirea lui Andrei Pavel din funcția de căpitan nejucător al echipei noastre. Scrisoarea o puteți citi AICI și eu mă bucur în mod deschis că Horia și, după cum veți vedea, și Victor Crivoi, au revenit la sentimente mai bune față de Porumb și față de Federația Română de Tenis.

Până în acest moment, în afara lui au mai confirmat prezența pentru meciul cu Finlanda, din grupa I Euro-africană a Cupei Davis, Florin Mergea, Petru-Alexandru Luncanu, Andrei Dăescu și Victor Crivoi. Așa că îmi permit să sper că meciul de la Cluj îmi va îndeplini un vis pe care îl am de foarte mulți ani: vom vedea din nou la lucru perechea Mergea/ Tecău. Sper ca cei doi să treacă peste problemele din trecut si să se reunească măcar atunci când joacă pentru România.

CITEȘTE ȘI:  Marius Copil a confirmat prezenţa în echipa de Cupa Davis pentru meciul cu Finlanda!

Leave a Reply

Top