SUNTETI AICI
ACASA > Competitii echipe > Cupa Davis > Dacă Ciprian Porumb va decide, cuplul Mergea – Tecău se va reface la Cluj. Florin mi-a confirmat deja că e de acord

Dacă Ciprian Porumb va decide, cuplul Mergea – Tecău se va reface la Cluj. Florin mi-a confirmat deja că e de acord

Florin Mergea horia tecau romania


Florin Mergea si Horia Tecau ar putea juca din nou impreuna

Așa cum ați aflat de AICI, s-a stabilit componența finală a echipei de Cupa Davis a României pentru meciul cu Finlanda care va avea loc la Cluj, în perioada 14-16 septembrie. Dacă la simplu titularii sunt clari, urmând să joace Marius Copil și Victor Crivoi, la dublu vom avea parte, dacă totul va decurge normal, de reunirea celei mai valoroase perechi din tenisul românesc de la cuplul Năstase/ Țiriac încoace. Este vorba de dublul Florin Mergea/ Horia Tecău.

Întrebarea pe care mi-am pus-o și eu și pe care cu siguranță v-ați pus-o și voi este dacă cei doi vor accepta să joace împreună în acest meci, dată fiind despărțirea lor mai puțin plăcută avută în urmă cu mulți ani. Ei bine, pentru că cel mai corect este să întrebi direct părțile implicate, nu să faci supoziții – deși eu, recunosc, sunt un fan declarat al celor doi încă din perioada junioratului și visul meu este să îi văd cucerind împreună un titlu olimpic sau de Grand Slam peste câțiva ani – i-am întrebat pe amândoi dacă vor accepta să joace împreună la Cluj. Evident, în cazul în care căpitanul nejucător Ciprian Porumb va decide că ei formează perechea cea mai potrivită în confruntarea cu Finlanda.

Florin Mergea a fost primul care mi-a răspuns și eu mă grăbesc să vă ofer răspunsul lui, cu mențiunea că în momentul în care va răspunde și Horia o să vă ofer și răspunsul lui. ”Dacă se va decide că formăm o echipă bună, voi juca alături de Horia în meciul cu Finlanda. Este normal sa încercăm să dăm tot ce avem mai bun din noi atunci când jucăm pentru România, deci categoric voi face pereche cu el dacă se va propune acest lucru”, mi-a declarat, în exclusivitate, Florin. Iar răspunsul lui mă bucură și îmi dă dreptul să visez așa cum va mărturiseam mai devreme.

Dacă mai este cineva care nu știe, reamintesc aici că Florin Mergea și Horia Tecău formau, în urmă cu 10 ani, una dintre cele mai tari perechi din tenisul mondial al juniorilor. Ei au cucerit de două ori titlul de dublu la Wimbledon juniori (2002 si 2003), și au jucat de două ori finala Australian Open în 2002 și 2003. De asemenea, împreună au câștigat, la nivel de seniorat, 4 titluri, ultimul la Constanța, în iunie 2008.

La nivelul Cupei Davis, Mergea și Tecău sunt autorii celui unia dintre cele mai spectaculose meciuri din istoria recentă a României, învingându-i cu scorul de 7-6(2), 1-6, 6-3, 3-6, 13-11, pe frații Lapentti chiar la ei acasă. Era în 2003, atunci când atât Florin cât și Horia aveau doar 18 ani și debutau la Cupa Davis. Apoi, cei doi au mai obținut o victorie senzațională, reușind să învingă, chiar în Franța, în 2007 în Grupa Mondială, cu 3-6, 7-5, 7-5, 6-7(3), 11-9 perechea Clement/ Llodra! Ultima oară cei doi au jucat împreună în Cupa Davis în februarie 2008 contra Franței, la Sibiu.

3 thoughts on “Dacă Ciprian Porumb va decide, cuplul Mergea – Tecău se va reface la Cluj. Florin mi-a confirmat deja că e de acord

  1. Nasol…cred ca matura finlandezii cu noi, mai ales ca de data asta joaca pentru ei si Jarko Nieminen. La Brasov, Copil s-a chinuit, la simplu, sa treaca de Mergea(a declarat la inceputul anului ca mai participa din cand in cand la simplu doar pentru a exersa serviciu/vole) in decisiv dupa un tie-break in setul secund, la 1-0 la seturi pentru Florin. Singura varianta e ca Marius Copil si Crivoi sa il bata la simplu pe Heliovaara si Tecau/Mergea sa aduca punctul la dublu. GREU!

    1. da, va fi foarte dificil meciul cu Finlanda. Nordicii au dou puncte ca si sigure prin Nieminen cel mare, noi nu trebuie sa facem nici o greseala in rest… Sper ca Marius si Victor sa se autodepaseasca la simplu sa il bata pe Heliovaara… La dublu chiar chred ca Tecau si Mergea vor castiga meciul. Totusi, in continuare nu inteleg de ce l-au bagat in sala si nu au jucat pe zgura afara…

Leave a Reply

Top