SUNTETI AICI
ACASA > Inedit din tenis > David Savic, al doilea tenismen suspendat pe viaţă pentru meciuri trucate

David Savic, al doilea tenismen suspendat pe viaţă pentru meciuri trucate


David Savic

Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a confirmat, azi, suspendarea pe viaţă a tenismanului sârb David Savic. În vârstă de 27 de ani, el a fost implicat în trucarea unor meciuri.

Sârbul, care a ajuns până pe poziţia 363 în clasamentul mondial în 2009, a făcut apel la TAS după ce Tennis Integrity Unit, comitet de integritate creat de Federaţia Internaţională de Tenis, ATP şi WTA, tocmai pentru a preveni şi judeca astfel de cazuri, l-a suspendat pe viaţă.

Conform TAS, sârbul i-ar fi propus unui adversar să aranjeze meciul direct. În apărarea lui, Savic a spus că lucrurile ar fi stat exact invers, fiind racolat de “un jucător de top din momemntul de faţă”, care i-ar fi propus să trucheze meciuri în schimbul unei sume de bani. Numai că exact acel jucător s-a dus şi l-a pârât pe el! Identitatea acestuia nu a fost dezvăluită.

Savic a susţinut şi în faţa TAS că nu a trucat niciodată meciuri şi s-a considerat o victimă, a cărei suspendare pe viaţă trebuie să servească drept exemplu celorlalţi jucători.

Savic este al doilea jucător profesionist de tenis suspendat pe viaţă din activitate după austriacul Daniel Koellerer, care a fost supendat în luna mai 2011 şi despre al cărui caz puteţi citi AICI.

Ca o palidă consolare, TAS a decis să anuleze amenda de 100.000 de dolari primită de Savic în primă fază.

Leave a Reply

Top