SUNTETI AICI
ACASA > Romani > Masculin > Florin Mergea > Florin Mergea e în sferturi la St. Petersburg, rezultat cu care intră în premieră în Top 100!

Florin Mergea e în sferturi la St. Petersburg, rezultat cu care intră în premieră în Top 100!


Florin Mergea si Philipp Marx in actiune

Ceea ce trebuia să se întâmple, dat fiind parcursul extraordinar avut în ultimul an, s-a întâmplat ieri: Florin Mergea a obținut nu doar prima victorie într-un turneul ATP după 4 ani, dar a acumulat, astfel și punctele necesare intrării în premieră în Top 100! Aseară, în primul tur al turneului de la St. Petersburg, dotat cu premii în valoare totală de 468.350 de dolari, Florin Mergea și partenerul său, germanul Philipp Marx, au învins cu scorul de 6-3, 6-7, 10-7 perechea James Cerretani/ Michael Kohlman. Următorii adversari ai perechii Mergea/ Marx vor fi principalii favoriți, Rajeev Ram/ Nenad Zimonjic.

Prin acest succes, cei doi și-au asigurat 45 de puncte ATP, ceea ce pentru Mergea echivalează cu intrarea, în premieră, în Top 100 ATP. Cel mai bun loc ocupat până acum de Florin era 102, ocupat în urmă cu două săptămâni – acum e pe 102. Această victorie este prima obținută de Florin la un turneu  ATP din 2008 încoace. Ultimul succes într-un turneul din circuitul profesionist ATP fusese obținută de Mergea la Roland Garros, în primul tur. Atunci, împreună cu Horia Tecău, trecuse în faza inaugurală de cuplul Gustavo Kuerten/ Sebastien Grosjean.

Leave a Reply

Top