SUNTETI AICI
ACASA > Competitii echipe > Cupa Davis > Horia Tecău: «Am revenit în echipa de Cupa Davis pentru România şi pentru fani»

Horia Tecău: «Am revenit în echipa de Cupa Davis pentru România şi pentru fani»

Horia Tecau

Extraordinară declaraţie de dragoste a celui mai valoros tenismen român al momentului, Horia Tecău. El a declarat azi, la Cluj, acolo unde a început pregătirea alături de echipa României pentru meciul de Cupa Davis cu Finlanda, că “a revenit pentru România şi pentru fani”.

Tecău va face sâmbătă pereche cu veciul lui partener, Florin Mergea, cel alături de care a dominat tenisul mondial la nivel de juniori în urmă cu 10 ani.  “Sună bine la dublu cu Florin Mergea. Am început antrenamentele astăzi, vrem să fim în formă pentru meci“, a declarat el.

Singura nemulţumire, dacă se poate săune aşa, este legată de suprafaţa de joc, pe care el o consideră cam lentă pentru un meci de dublu. Lucru explicabil, având în vedere că el a jucat de la Wimbledon încoace doar pe suprafeţe rapide. “Suprafaţa de joc este mult mai lentă decât mă aşteptam, e bună pentru meciurile de simplu, dar pentru dublu, nu e la fel. Dar, meciul de dublu aduce doar un punct, iar cele de simplu, patru. Oricum, va fi mai bine pentru noi decât pentru finlandezi cu această suprafaţă”, a mai spus Tecău.

El a explicat şi cauzele absenţei de la echipa de Cupa Davis la ultimul meci, cu Olanda. “Nu a fost vorba doar de Andrei Pavel. Au fost mai multe la mijloc. Noi, ca jucători, ne-am dorit să avem o altfel de comunicare cu federaţia“, a completat Tecău.

Florin Mergea, cel care va reface sâmbătă perechea care, repet, sunt soigur că în câţşiva ani va cuceri un titlu de Grand Slam chiar dacă probabil nici ei doi nu cred acest lucru acum, a fost mulţumit de suprafaţa de joc. “Este abia prima zi, abia simţim suprafaţa, este foarte lentă, exact cum am vrut. Va fi un meci greu, jocul va decide totul, pe teren”, a declarat şi Mergea, care preferă suprafaţa lentă deoarece a jucat în acest sezon pe zgură în majoritatea timpului.

Partida dintre România şi Finlanda, din grupa I EuroAfricană a Cupei Davis va avea loc la Cluj, în perioada 14-16 septembrie. Învingătoarea va evolua şi în 2013 în acest eşalon, învinsa va trebui să dispute un meci de baraj pentru menţinerea în această grupă, contra Danemarcei. Echipa noastră e formată din Horia Tecău, Florin Mergea, Marius Copil şi Victor Crivoi.

Leave a Reply

Top
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. More Info | Close