SUNTETI AICI
ACASA > Competitii echipe > Cupa Davis > EXCLUSIV: Victor Hănescu: ”Dacă voi fi chemat, voi juca în Cupa Davis”

EXCLUSIV: Victor Hănescu: ”Dacă voi fi chemat, voi juca în Cupa Davis”


Hanescu a dat foarte multe autografe


Pe Victor Hănescu îl cunosc cam de 12 ani. Era, pe atunci, doar o tânără speranță a tenisului românesc și era mândru că fusese selecționat în lotul lărgit de Cupa Davis. Timpul a trecut, iar Victor a încheiat pentru al nouălea an în Top 100 ATP. Chiar dacă au trecut atâția ani, chiar dacă el a devenit deja o vedetă, vă garantez că a rămas neschimbat, același om modest, care spune lucrurile direct, dar totuși având grijă să nu deranjeze pe cineva. M-am întâlnit cu el ieri, la acțiunea cu copiii, de la care ați putut vedea poze AICI. Discuția noastră a mers, prin Mauritius, până la Cupa Davis sau campionatul Franței.

AICI citiți când va debuta Horia Tecău în parteneriatul cu Max Mîrnîi.

La această oră, Victor ar trebui să fie deja în Mauritius. Acolo unde va începe primul stagiu centralizat împreună cu membrii Academiei Mouratoglou, locul de care aparține din acest an. Dacă vă întrebați cum de a fost ales tocmai acel loc pentru a face antrenamentul din pre-sezon, explicația e simplă și am aflat-o din presa franceză: Mouratoglou are un parteneriat cu un resort de acolo 🙂 .

În ceea ce-l privește pe Victor, el era foarte bucuros că se va putea pregăti alături de ceilalți membri ai Academiei. ”Am înțeles că suntem în jur de 40 de persoane. Va veni și Serena Williams după ce va termina turneul de la Sao Paulo. Eu cred că am făcut cea mai bună alegere când i-am ales pe ei, pentru că, practic, mi se pune totul la dispoziție: antrenor, preparator, recuperare... Merg să mă antrenez la ei de cîteva ori pe an, Academia fiind în afara Parisului”, mi-a explicat Victor. El mi-a spus și cum a ajuns la celebrul antrenor francez. ”Primele discuții le-am avut în Australia, anul trecut. M-a invitat să mă antrenez la Academie la el când vreau, și am fost încântat de ce am găsit acolo. De colaborat am început să colaborăm din primăvară- vară, iar acum merg în primul stagiu cu ei. Cred că e o colaborare benefică pentru mine”, a încheiat Hane, care a jucat deja un meci și în campionatul Franței, considerat cel mai puternic din lume.

El va reveni acasă pe 23 decembrie, unde va sta două sau trei zile. ”Voi începe sezonul cu Doha, Auckland și Australian Open. Apoi, dcă voi fi chemat, va urma Cupa Davis, la începutul lunii februarie”, a mai spus Victor. Care a trecut peste toate divergențele cu Federația, dovedind maturitate și maleabilitate. ”Ce a fost a fost. Noi suntem sportivi și avem datoria să ne reprezentăm țara. Sper să avem un an bun în Cupa Davis”, a mai spus, referitor la acest subiect, cel care, în urmă cu 7 ani, a făcut parte din echipa care a jucat în sferturile de finală ale Grupei Mondiale, contra Croației.

Referitor la sezonul care tocmai s-a încheiat, Victor mi-a mărturisit că acesta ”a început prost dar s-a terminat foarte bine. Am muncit foarte mult, iar participarea la challenger-uri era unica soluție pentru a reveni în Top 100. Și am reușit să fac acest lucru, am izbutit să termin pentru a noua oară între primii 100 de jucători ai lumii, ceea ce, cred, e destul de bine. Mi-am dorit foarte mult acest lucru”, a mărturisit jucătorul nostru, care mai recunoaște că nu a avut parte de nici un moment psihologic de-a lungul sezonului: ”Îți zic sincer că și eu credeam că va veni un moment, că voi simți că din acel punct totul merge ceas, că mi-am dat drumul la joc. Dar nu a fost nimic de genul ăsta. Am luat-o pas cu pas, rezultatele au venit treptat și am reușit să îmi mențin constant nivelul de joc”.

De la sezonul viitor nu are așteptări mari. Adică a decis să o ia pas cu pas. ”Voi lua totul meci cu meci, turneu cu turneu. Voi continua să muncesc la fel de intens ca până acum, am încredere în forțele mele și sper ca și rezultatele să apară”. Totul va fi puțin mai dificil, deoarece Victor trebuie însă să se acomodeze cu racheta pe care și-a ales-o de curînd și cu care a jucat doar la turneul de la Sao Paulo, unde a fost eliminat în semifinale. ”Este tot un model Head, dar e ceva mai nou. Eu jucam cu o rachetă care nu se mai fabrica de câțiva ani și a trebuit să aleg ceva nou. Acum mă obișnuiesc cu ea. Am ales singur racheta, nu m-am sfătuit cu nimeni în alegerea ei. Este o rachetă foarte bună, o folosește și Djokovic”, a mai explicat Hănescu.

3 Suisses - VIP

7 thoughts on “EXCLUSIV: Victor Hănescu: ”Dacă voi fi chemat, voi juca în Cupa Davis”

  1. “Copchilu'” meu l-a vazut pentru prima data “live” pe Victor, ieri la evenimentul de la “Pescariu&..etc.”. Au si schimbat cateva mingii…bune…Incantat peste masura. Venise in special pentru Horia ( este probabil unul din cei mai infocati fani ai lui), dar l-a descoperit si pe Victor (a plecat impresionat de calitatile lui). Multumim pentru aceasta initiativa. Cred si sper ( de fapt sunt convins) ca 2013 va fi un an deosebit pentru tenisul romananesc.

    1. Ma bucur ca cel mic s-a simtit foarte bine, e foarte important ca micutii sa se intalneasca pe teren cu cei despre care citesc sau vad reportaje la televizor. Victor este un om deosebit, intr-adevar. Din ce am inteles, s-a dori ca aceste actiuni sa aiba loc de doua ori pe an, in jur de 1 iunie si in jurul sarbatorilor de iarna.

  2. La greu ne-o lasat el o jucat turne de mana a doua pentru bani mai mult decat pentru puncte ,nu avem nevoie de mercenari in echipa romaniei mai bine ne bate toata lumea decat sa jucam cu hanescu care ne-o tradat ,sa joace cine o fost la greu alaturi de noi ,copil ,tecau,crivoi (desi ai slab )

Leave a Reply

Top