SUNTETI AICI
ACASA > Romani > Feminin > Cristina Dinu > TERENUL FANILOR – retrospectiva lui Florin. Episodul 7: Cristina Dinu ieri o speranță, azi o certitudine !

TERENUL FANILOR – retrospectiva lui Florin. Episodul 7: Cristina Dinu ieri o speranță, azi o certitudine !


Cristina Dinu cu trofeele câștigate în Lagos

În Terenul Fanilor, retrospectiva lui Florin a ajuns la episodul 7. Astăzi, el ne vorbește despre o viitoare stea a tenisului românesc, Cristina Dinu.

Înainte de a vă lăsa să citiți textul, vă reamintesc că dacă vreți să împărtășiți cu cititorii acestui site dragostea voastră pentru tenis, pentru un jucător sau o jucătoare, dacă doriți să scrieți despre cele mai frumoase amintiri ale voastre legate de acest sport minunat, rubrica Terenul Fanilor vă stă la dispoziție. Aștept textele voastre pe adresa contact@doartenis.ro sau prin mesaj privat pe pagina de Facebook a site-ului, www.facebook.com/doartenis .

Acum doi ani la BCR Ladies, o tanara junioara joaca pe tabloul principal. Ma uit la ea si intrezaresc emotia, mai uit mai atent si vad in ea o mare speranta a tenisului nostru feminin. O urmaresc, timpul trece, o vizitez la ea la Academia Sever Dron, maestrul imi spune ca este multumit de ea, ma lasa sa-i fac si cateva fotografii, este amabila, chiar daca e obosita dupa antrenament. Timpul mai trece , debuteaza si in echipa nationala (Fed Cup) si ma uit uimit cum tanara de 18 ani invinge fara probleme jucatoare cu pretentii in circuitul ITF. Iata ca in 2012, Cristina castiga 4 titluri la simplu si 2 la dublu din care cele doua din Nigeria au fost de 25000 $.

Cristina implineste 20 de ani peste o luna asa ca la fel ca multi tineri de azi este mare internauta. Fiind mare iubitoare de muzica sunt sigur ca asculta cantaretii preferati pe langa citirea stirilor despre tenis. La loc de frunte printre favoritii ei se aseaza regele Federer, cel care a fermecat si alte romance. Cristina are ambitii mari, pe care le-a dezvaluit dar eu nu le colportez decat cand o voi vedea asezata in prima suta de jucatoare. Deocamdata Cristina se afla pe un onorant loc 237, dar ea s-a insinuat deja printre senioare, depasind chiar si pe Mihaela Buzarnescu sau Ema Bogdan si este mereu amenintatoare pentru oricine se afla inaintea sa.

In acest an a jucat destul de mult, 93 de meciuri, castigand 62 dintre care 36 la simplu. Cele doua trofee castigate in Antalya dar mai ales cele doua din Lagos i-au adus puncte multe. La dublu a jucat de asemenea bine castigand in Antalya doua turnee, jucand pe rand cu Andreea Mitu si cu Diana Marcu.

Doresc sa remarc victoria in fata sperantei slovace Romana Tabak pe care a invins-o in La Marsa.La Craiova in turneul de 50K a reusit doua victorii si apoi a pierdut in sferturi la Andreea Mitu. Bine sfatuita de maestrul Sever Dron si de antrenorul Dan Nita, Cristina va deveni cu siguranta una din cele mai bune jucatoare romance.

Sa-i dorim Cristinei un an nou plin de bucurii, sanatate si urcus insemnat in clasamentul senioarelor. Sarbatori fericite!

4 thoughts on “TERENUL FANILOR – retrospectiva lui Florin. Episodul 7: Cristina Dinu ieri o speranță, azi o certitudine !

  1. O certitudine!? La 20 de ani, un onorant loc 237? Ati innebunit, dragii mei? Eu inteleg ca tinem cu ale noastre, dar sa nu exageram! :))

    La 16 ani, Hingis era numarul 1 mondial, Sharapova la 17 ani lua Wimbledon-ul, Williams-urile bateau tot pe la 17-18 ani. Daca la 20 de ani, nu esti cel putin in Top 50, n-o sa ajungi probabil niciodata ca vin iar altele din spate. Asa ca, hai sa nu exageram cu onorantul loc 200 la 20 de ani! :))

    Si daca tot e vorba de romance, Sorana juca finala de turneu WTA la 17 ani, la 18 ani, avea titlu WTA, Olaru era nr. 50 in lume la 20 de ani. etc.

    Multumesc pentru atentie.

Leave a Reply

Top