SUNTETI AICI
ACASA > Ultimele știri din tenis > Stiri > TERENUL FANILOR, la serviciu e Alex: Tenis în oglindă

TERENUL FANILOR, la serviciu e Alex: Tenis în oglindă


Agnieszka Radwanska

În Terenul Fanilor revine Alex. El face o foarte interesantă comparaţie între Martina Hingis şi Agnieszka Radwanska, pe care vă voi invita să o citiţi mai jos.

Înainte de aceasta, vă reamintesc că vă aştept textele pentru Terenul Fanilor la adresa de mail contact@doartenis.ro sau prin mesaj privat pe pagina de Facebook www.facebook.com/doartenis . Aveti deplina libertate de alegere a subiectelor, puteţi scrie despre orice legat de tenis, aşa cum v-aţi dat, desigur, seama, citind materialele postate deja în această rubrică.

Agnieszka Radwanska , o reminescenta a Martinei Hingis ?

Astazi mi-am propus sa vorbim despre ceva diferit. Nu despre jucatorul preferat sau despre Australian Open, care bate la usa, ci despre cu totul un alt subiect, si anume stiluri de joc asemanatoare.

In primul rand , ar trebui ca fanii Martinei sa nu se simta ofensati (cu atat mai mult cu cat si eu sunt unul dintre ei). Ma gandesc la acest lucru deaorece am vazut cateva reactii destul de acide pe internet, pe diferite bloguri, a unor fani nemultumiti de aceasta comparatie, Martina-Agnieszka. Si pe buna dreptate… Cum poti compara 43 de titluri WTA cu 11? Sau 12 finale de Grand Slam, dintre care 5 castigate, cu doar o finala de Grand Slam. Sau cum poti compara 209 saptamani de numarul 1 mondial , a 4-a clasare dupa Graf , Navratilova si Evert, cu o jucatoare de top, ce-i drept, dar doar atat.

La prima vedere am putea spune caci fanii Martinei sunt indreptatiti sa faca aceasta serie de afirmatii, care nici macar nu s-ar opri aici, findca toate contrastele ar putea continua… Martina – campioana la Wimbledon la 16 ani la seniori – Agnieszka campioana la Wimbledon la 16 ani, dar la juniori. Si nici nu am mai adus in discutie cariera de dublu a Martinei…

Si atunci , de ce spuneam ca fanii Martinei nu ar trebui sa se simta ofensati de aceasta comparatie, facuta destul de des ? Deoarece nimeni nu a facut aceasta comparatie referindu-se la rezultatele celor doua, si implicit la carierele lor. Stiam cu toti doar, ca sunt diferente mari in ceea ce priveste acest aspect .

Comparatia este facuta intre stilurile de joc ale celor doua. Astazi, intr-o lume a tenisului guvernata de lovituri tari din spatele terenului si de jucatoare destul de asemanatoare ca stil (eu personal nu acuz acest lucru fiindca tenisul a evoluat) , nu trebuie sa fi expert ca sa realizezi ca Agnieszka nu se potriveste in tipar, in acest tablou, ca sa vezi ca e altfel.

Atat Martina, cat si Agnieszka, sunt genul de jucatoare care in primul rand isi inving jucatoarele cu ,,mintea,,. La un moment dat, intr-un interviu, Martina spunea – “In circuit sunt jucatoare mai inalte, mai bine pregatite fizic si care pot lovi mingea mult mai tare decat mine. Asa ca, nu imi ramane de facut decat sa intru pe teren si sa le bat in primul rand cu mintea” – este genul de declaratie care spune tot. Ambele sunt jucatoare inteligente, care gandesc de doua ori mai mult decat adversarul pe teren, obosindu-l fizic, dar si psihic prin tactica, lovituri imprevizibile si unghiuri pe care alte jucatoare nu le ating intr-o cariera intreaga. O alta caracteristica, marca inregistrata pentru ambele, este scurta. Din retur, la jumatatea raliului, sau executate de pe rever, drop-shot-urile arata, daca mai era nevoie, mana fina dar si inteligenta de a schimba ceva in joc. O alta lovitura, preferata mai mult de Martina, dar folosita si de Agnieszka este lobul, adeseori folosit in combinatie cu scurta. De asemenea (desi Agnieszka vine mult mai rar la fileu decat o facea Hingis ) voleul este o lovitura care nu lipseste din bagajul technic ale celor doua. Agnieszka a spus ca desi nu incearca nici o secunda sa o copieze pe Martina, acesta fiind stilul ei propriu de a juca, se simte flatata de comparatie – “I’ m flattered by the Hingis comparisons”.

Deci, putem spune ca cele doua jucatoare sunt asemanatoare prin stilul de joc, prin varietatea si inteligenta aratata pe teren. Agnieszka are doar 23 de ani, este tanara, si daca este sanatoasa mai are multi ani de jucat, in care poate sa atinga lucruri marete. Pe cealalta parte, Martina este o legenda incontestabila a tenisului, si cine stie, poate in viitor si Agnieszka se va strecura in acest club select al tenisului.

FashionUp.ro

4 thoughts on “TERENUL FANILOR, la serviciu e Alex: Tenis în oglindă

 1. Este o fata cerebrala. Varful in tenis – finala Wimbledon, in clasament #2 – o luna, iulie 2012. Ii doresc la AO dar Irina Begu ce spune (vezi – US OPEN Irina – Wozniacki ) ?

 2. Trei fete vor sa castige gs la AO. In acest moment le vad in clasament on line la startul Australian 2013, fara punctele din 2012.
  1. Serena ……….9475 pct
  2. Sharapova ….8650 pct
  3. Azarenka ……8330 pct
  Toata lumea o vede pe Serena. E buna. Ii fac in ciuda Serenei – doua posibilitati :

  1.
  grand slam …………… locul in clasament

  W – Azarenka …2000 pct………. #1 Serena …….10.375 pct
  F – Sharapova…1400 pct……….#2 Azarenka…..10.330 pct
  SF – Serena………900 pct……….#3 Sharapova..10.050 pct

  2.
  W – Sharapova .2000 pct……….#1 Sharapova….10.650 pct
  F – Azarenka …..1400 pct……….#2 Serena……….10.375 pct
  SF – Serena……….900 pct………#3 Azarenka………9730 pct

  ps. Ii tin pumnii ptr. Serena

 3. am adorato pe kim..acum aga poate fi noua mea fav..adica mi se pare serioasa in ceea ce face si am asa un feeling pt ea…si interesant e ca primul meci in care am vazuto a fost in 2006 la varsovia cand a jucat cu kim..era doar o tanara speranta atunci si sigur a fost invinsa de kim…

Leave a Reply

Top