SUNTETI AICI
ACASA > Inedit din tenis > TERENUL FANILOR, la serviciu e Florin, care scrie despre înfrângerea Monicăi Niculescu la

TERENUL FANILOR, la serviciu e Florin, care scrie despre înfrângerea Monicăi Niculescu la


Monica Niculescu

În Terenul Fanilor, revine Florin Ghidirmic, care a trimis un articol în care analizează înfrângerea Monicăi Niculescu la Hobart, în fața belgiencei Flipkens. El a fost trimis imediat după meci.

Vă reamintesc adresa de mail pe care puteți trimite materiale pentru Terenul Fanilor: contact@doartenis.ro sau prin mesaj privat pe pagina de Faacebook, www.facebook.com/doartenis . Puteți scrie desprem orice subiect legat de tenis și vă asigur că toate materialele primite vor fi publicate. Libertatea e deplină și cenzura inexistentă.

De ziua belgiencei Kirsten Flipkens , Monica Niculescu i-a facut cadou victoria

Mereu am sustinut ca de ziua lor sau in imediata ei apropiere sportivii sunt extrem de motivati si isi doresc mult sa evolueze bine, sa fie victoriosi. Ei s-ar putea sa nu inteleaga de ce dorinta, vointa, tonusul si uneori chiar exuberanta sunt la cote inalte, dar secretul este de mult elucidat: bioritmul este la cote maxime pe toate planurile si este si normal sa fie asa. Cand ai norocul ca adversarul sa fie obosit, tu vei zburda si el se va surpa si nimic nu-ti mai sta in cale.

Exact asa s-au intamplat lucrurile in meciul dintre Monica Niculescu si Kirsten Flipkens, disputat in cadrul sferturilor de finala de la Hobart. Monica a jucat din nou dupa mai putin de 24 de ore, Flipkens dupa mult mai mult de 24 de ore, dar Monica a avut un meci maraton cu chinezoaica Shuai Peng, iar belgianca s-a distrat cu Bojana Jovanovski. Pe masura ce timpul trecea, celor care am vazut meciul ne era tot mai limpede ca Moni era obosita si nu doar fizic ci si mental, fiindca jocul nu mai mergea la fel ca si ieri, dar comenzile de la “centru” nu mai erau prompte, uneori chiar confuze si deplasarea se facea cu mai mare ghreutate si uneori doar incomplet. Monica dorea sa ajunga in fata, dar ii mai lipsea un pas, uneori dorea sa atace ca sa vina la fileu, dar lovea precipitat si gresea, alteori retragerea se facea mai lent sau chiar se limita sa-si admire lovitura fiind apoi surprinsa. Nimic nu era insa intamplator decat ca energia consumata si neinlocuita la timp era cauza infrangerii.

Chiar daca belgianca pe masura ce trecea timpul devenea tot mai energica si chiar dezinvolta a avut noroc sa o prinda pe Moni intr-o stare care nu o caracterizeaza dar care era evidenta. E greu sa faci 4 meciuri la Shenzhen apoi imediat alte 3 meciuri la Hobart, toate stranse si obositoare, dar Monica nu s-a plans niciodata, doar ca acum a clacat.

Nu mai are rost sa spun cum s-a desfasurat meciul desi am notat punct cu punct tot ce s-a petrecut pe teren, cert este ca la inceput Monica a facut un set intai perfect si al doilea pana la un moment dat, cand desi a recuperat un break in ultima clipa nu a putut egala la 5. Era unica ei sansa sa castige in doua seturi dar nu a reusit fiindca exact in acele moment Flipkens a jucat din ce in ce mai bine.

Asa cum am aratat si in ziua precedenta flamanda are un forehand puternic si il adora pe cel invers, cu care deschide terenul si apoi o gasesti la fileu. Are incheietura fina si poate schimba directia, fapt ce astazi a deranjat-o pe Moni care nu mai avea resurse sa prinda colturile terenului si a simtit ca trebuie sa atace. Nu a fost rea ideea doar ca ajungea greu la fileu si era pasata sau chiar gresea voleurile. Intr-un cuvant elegant, Monica i-a facut un frumos cadou adversarei sale, care a si beneficiat de o galerie zgomotoasa, dar care a stiut sa se bata pana cand adversara a cedat.

Flipkens vs Niculescu 2-6, 6-4, 6-0, intr-un meci care sunt sigur ca a montat-o puternic pe Moni pentru revansa. Ele erau vecine de clasament, dar in timp ce Moni are un stil de joc special si tehnic, adversara joaca mai mult baieteste si chiar a facut un punct lovind printre picioare debordand de forta si decizie. Moni urca vreo 10 locuri.
Sa fim demni de statutul nostru plin de sportivitate si sa-i uram lui Kirsten un La multi ani! si succes.

Monicai ii dorim cateva zile de recuperare, bafta la tragera la sorti si o comportare excelenta la Australian Open.

Adidasi-Haine-Accesorii.ro

CITEȘTE ȘI:  TERENUL FANILOR, la serviciu Criss: Sorana va lupta pentru a-și face suporterii fericiți

One thought on “TERENUL FANILOR, la serviciu e Florin, care scrie despre înfrângerea Monicăi Niculescu la

Leave a Reply

Top