SUNTETI AICI
ACASA > Coltul Andreei > Colțul Andreei: Săptămâna modei la Paris

Colțul Andreei: Săptămâna modei la Paris


Santoro, reporter la Roland Garros

Andreea revine cu un nou episod în Colțul ei, Colțul Andreei. Scrie, evident, despre Roland Garros.
1) MODA LIMBILOR STRAINE
Am observat ca este o adevarata moda ca toti jucatorii si jucatoarele sa vorbeasca in limba tarii unde se desfasoara turneul. M-am mirat putin cand l-am auzit pe Djokovic in italiana, apoi pe Serena in spaniola, apoi din nou Serena in franceza cu Fabrice Santoro – aici nu trebuie sa ne mire prea mult pentru ca are profesor calificat! Dar sa-l aud pe Nadal intr-o tentativa de a vorbi in franceza, asta m-a dat pe spate de-a binelea
Acum, ce sa zic, este foarte frumos si laudativ la adresa persoanei care poate sa faca asta intr-un timp atat de scurt – cazul lui Djokovic si al Serenei, care se vede ca au o afinitate pentru limbi straine –  si de-a dreptul magulitor pentru publicul respectiv, dar decat sa te faci de ras mai bine zici in limba ta.
E de apreciat ca a incercat, dar cand a inceput sa vorbeasca am ascultat un pic si m-am intrebat: doamne, in ce limba vorbeste? nu e engleza, nu e spaniola, ce e? si apoi am auzit un “aujourd hui” si m-am luminat: wow! e franceza! adica tentativa de franceza, pentru ca mai tarziu in interviu, cand a vazut ca nu mai merge cu franceza, a trecut la engleza, si a facut niste combinatii de franceza-engleza de-a dreptul savuroase.
Parca l-am auzit pe Iliescu in engleza! Deci nu rad de pronuntia lui, sa nu ma inteleaga nimeni gresit, e adevarat ca nu-l suport pe Nadal, dar nu am nimic cu dorinta lui de a invata limbi straine, dar nu cred ca era cazul sa forteze simpatia francezilor cu ceva de care nu era sigur si cu care a riscat sa enerveze sau sa plictiseasca.
Pe mine nu m-a plictisit si nici nu m-a enervat, pe mine m-a binedispus total, a fost singurul lucru care m-a facut sa rad dupa semifinala cu Djokovic.

2) MODA INTERVIURILOR PE TEREN
Si inca o moda care se extinde din ce in ce mai mult este cea a interviurilor luate direct pe teren dupa meciuri. E frumos si e interesant ce au de spus jucatorii la cald, imediat dupa o victorie, dar uneori ceva nu merge. De exemplu aici la francezi: cine s-o fi gandit ca Fabrice Santoro este potrivit pentru asa ceva? Haios rau pe vremea cand era jucator, dar la interviuri nu e ok, nu-si gaseste cuvintele, are o pronuntie in engleza de te rupe, pune niste intrebari ridicole de-a dreptul uneori si vorbeste prea rar, este prea emotiv, din aceasta cauza interviurile durand extraordinar de mult.
Jucatorii sunt obositi, transpirati, poate vin dupa un meci greu, poate vor sa mearga cat mai repede la recuperare, el pune uneori aceeasi intrebare de doua ori, dar cu alte cuvinte. Nici Pioline nu e chiar Jim Courier, dar merge, pe cand Santoro nu mi se pare potrivit deloc
UPDATE
Ceremonia de dupa finala. Atat de monotona, de lunga si de statica. La fel mi s-a parut si la fete. Nu stiu cine a fost cu ideea acelor interviuri lungi de dupa meci, pentru ca jucatorii au spus exact ce au spus si apoi cu trofeele in brate, parca Nadal nici nu a putut sa para prea entuziast ca a fost luat cam repede, chiar cand sa se bucure si el,  a fost timp pierdut degeaba, si fara announcer, a vorbit o tipa undeva de nu o vedea nimeni si foarte incet – cel putin asa s-a auzit la tv – , obositor si plictisitor.
Iar Usain Bolt a fost a cincea roata la caruta, aproape ca nu la- bagat nimeni in seama, a fost foarte stingher, si a mai facut si nota discordanta cu Jean Gachassin, care este ca un piticot pe langa el.

Ma rog, cam asta ar fi saptamana care a trecut,-  bine ca a trecut – privesc cu incredere spre sezonul de iarba si hard

Andreea

OFERTA ZILEI la EMAG: Acest aparat foto Nikon e redus cu 300 de lei, costand acum 800 lei. Are 16.1 MP si poate face si fotografii care pot fi redate pe monitoare compatibile 3D!

Leave a Reply

Top