SUNTETI AICI
ACASA > EXCLUSIV > EXCLUSIV: După Wimbledon, Florin Mergea se desparte de Philipp Marx

EXCLUSIV: După Wimbledon, Florin Mergea se desparte de Philipp Marx


Florin Mergea si Philipp Marx

Pentru perechea Florin Mergea/ Philipp Marx, turneul de la Wimbledon reprezintă un cap de drum. Aceasta e ultima competiţie la care cei doi vor mai face pereche.

Am hotărât să nu mai continuăm împreună. Turneul de la Wimbledon este ultimul pe care îl mai jucăm împreună“, a declarat, în exclusivitate pentru Doartenis.ro, Florin Mergea. Săptămâna viitoare, Florin va reveni în competiţiile pe iarbă, suprafaţă pe care s-a simţit mereu perfect şi pe care a obţinut şi rezultate de răsunet pe vremea când era junior: în 2003 a reuşit să cucerească titlul atât la simplu, cât şi la dublu la Wimbledon, în concursul rezervat juniorilor.

Florin Mergea va juca, de luni, s’Hertogenbosch, în Olanda, turneu care precede în mod tradiţional cel de-al treilea turneu de Grand Slam al anului, cel de la Wimbledon. Numai că în Olanda va participa alături de un alt partener, slovacul Filip Polasek (27 de ani), numărul 37 la dublu. “Am încercat să jucăm împreună, eu şi cu Marx, şi la s’Hertogenbosch, dar cut-ul a fost foarte tare.  Aşa că eu l-am găsit pe Polasek, cu care am şi fost acceptaţi pe tablou. Philipp (n.r. Marx) l-a găsit pe polonezul Bednarek (numărul 57 la dublu), dar din păcate nu a intrat pe tablou. Mai au o şansă să intre on site“, mi-a mai spus Florin Mergea., care abia aşteaptă să plece vineri dimineaţă spre locaţia noului turneu. “Abia aştept iarba, a trecut ceva timp. Şi toată lumea zile ca s-a schimbat. Abia aştept să joc din nou pe iarbă“, a mai zis el.

În ceea ce priveşte viitorul, jucătorul nostru, clasat în această săptămână pe locul 70 în clasamentul mondial, spune că nu ştie încă numele viitorului partener. “Sunt in căutări. Nu vreau un partener stabil deocamdată. Vreau să încerc să văd cu cine mă completez mai bine“, a mai mărturisit el. Florin a spus că nu este exclus să mai joace anul viitor turnee împreună cu Philipp Marx.  “Dar o vom face eventual peste o perioadă, nu chiar acum”, a mai spus el.

Ca turnee, după Wimbledon, Mergea va mai juca în Europa, după care va pleca la circuitul american ce culminează cu US Open. “Mai stau în Europa, cu turneele pe zgură. Stuttgart, Gstaad, Kitzbuehel, apoi merg în USA”, a mai spus Florin.

OFERTA ZILEI la EMAG: Acest aparat foto Nikon e redus cu 300 de lei, costand acum 800 lei. Are 16.1 MP si poate face si fotografii care pot fi redate pe monitoare compatibile 3D!

8 thoughts on “EXCLUSIV: După Wimbledon, Florin Mergea se desparte de Philipp Marx

  1. Daniel Mihaiu: fiindca au ajuns intr-un punct de impas, nu pot depasi un anumit nivel impreuna. Poate si fiindca din ultimele 8 turnee challenger in care au ajuns in finala au castigat doar una.

    O veste intr-adevar buna! Acuma daca ar reusi Florin sa treaca de pasa proasta prin care trece si sa isi gaseasca un partener bun ar fi o veste excelenta chiar

Leave a Reply

Top