SUNTETI AICI
ACASA > Inedit din tenis > Foto > FOTO: Alisa Kleybanova, rookie of the year în WTT

FOTO: Alisa Kleybanova, rookie of the year în WTT


Alisa Kleybanova, Rookie of the Year in WTT

Rusoaica Alisa Kleybanova a câștigat lupta cu cancerul și a revenit pe teren, acolo unde a înregistrat și primele succese.

Ea a jucat în WTT, un circuit de câteva săptămâni disputat în SUA între echipe formate din foști și actuali jucători de tenis din toată lumea. E o competiție la care se joacă meciuri scurte-scurte, de câte un set tip tie-break, dacă nu mă înșel, și jucătorii evoluează și la simplu, și la dublu, și la mixt, în funcție de inspirația antrenorului. În SUA are mare succes această competiție scurtă, de vară, pentru că spectatorii pot vedea la lucru atât puștani cât și jucători consacrați,. Anul acesta a jucat inclusiv Matina Hingis, dar în alți ani au participat surorile Williams, Andre Agassi, Anna Kournikova, Andrei Pavel etc.

Ca să revin la subiectul emisiunii, cum se zice, în echipa Springfield Lasers a jucat și rusoaica Alisa Kleybanova. Depistată în urmă cu doi ani cu Limfomul Hopkins, o formă de cancer, ea a trecut prin toate fazele recuperării și, alături de antrenorul ei, românul Iulian Vespan, a câștigat lupta cu boala și a revenit la antrenamente. Fost număr 20 WTA, Kleybanova a dus echipa până în finala competiției, primind, la final, titlul de Rookie of de year, debutantul anului.

Leave a Reply

Top