SUNTETI AICI
ACASA > Romani > TERENUL FANILOR, la serviciu Florin: Pur și simplu Halep!

TERENUL FANILOR, la serviciu Florin: Pur și simplu Halep!


Simona Halep la US Open

În Terenul Fanilor revine Florin. Inspirat de excepționala săptămână avută de Simona Halep la Moscova, acolo unde azi, de la ora 12.00, va juca finala – a cincea din acest sezon pentru ea -, el a trimis un articol în care analizează în stilul său deja cunoscut jocul și performanța româncei.

Vă reamintesc că rubrica Terenul Fanilor e alcătuită exclusiv pe baza textelor trimise de voi pe adresa de mail contact@doartenis.ro sau pe pagina de Facebook a site-ului.

”Incredibil, imposibil, descurajant, halucinant si demonstrativ, sunt doar cateva din superlativele pe care le-am citit si auzit astazi despre Simona si jocul ei. Ce as mai putea adauga eu? “Pur si simplu”, adica tenisul sau este curat, luminos deci pur,iar simplitatea adica naturaletea este evidenta si cand respira.

Totusi nu ma pot abtine sa nu remarc si eu armonia jocului, tacticile lucide abordate in functie de adversara, ca alearga peste tot si in fata si lateral si da o minge in plus dincolo, care uneori aduce punctul chiar daca nu mai este in teren, contre-pied-urile sale fac deliciul spectatorilor, debordeaza de incredere si daca greseste o minge la un sfert de ora se admonesteaza aspru, pur si simplu Halep, care stie tot si poate orice! Va amintiti de lobul cu uriasa Alisa?

Halep vs.Pavlyucenkova 6-2, 6-1 si din nou spun ca scorul putea fi mai drastic!Daca impotriva Kleybanovei a facut 5 break-uri si 61 de puncte, cu Anastasia a facut 6 break-uri si 62 de puncte, iar cele doua rusoaice au facut impreuna 70 de puncte si doar 1 break si cred ca asta spune totul.

Din nou Simona s-a evidentiat prin ritm sufocant, care trimite adversara departe in spatele liniei de fund de unde cu greutate poate fi surprinsa. Anastasia a reusit 4 scurte si a punctat de doua ori, dar a fost insuficient fiindca odata intrata in cadenta Simonei, era ca si pierduta. Cantul Simonei care insoteste loviturile este admirat acum si in Rusia, unde sunt macar 10 jucatoare de mare clasa, dar toate la un loc nu au talentul si calitatile romancei.

In fiecare dintre cele doua seturi Simo a condus cu 4-0 lasand impresia ca poate face ghemuri atunci cand vrea, desi in fata se afla o jucatoare redutabila, care doar aici a intrecut clar pe Kirilenko si Hantuchova, aflandu-se in varf de forma

Lejeritatea jocului Simonei, aduce cu cea a lui Federer, care cu mare naturalete a castigat nenumarate batalii in care adversarii au terminat epuizati.A fost chiar prea de tot cand si a treia sa adversara a cerut time-out mascat, aratandu-se nevoita sa cheme terapeutul, fiindca spectrul infrangerii si al neputintei erau evidente.

Finala, a cincea anul acesta o aduce in fata pe Sam Stosur, cea care la Cincinnati a inteles cam cum joaca Simona si desigur vrea sa se revanseze. Sa vedem daca ea o va putea opri pe Simo sau se va inclina pur si simplu…

4 thoughts on “TERENUL FANILOR, la serviciu Florin: Pur și simplu Halep!

Leave a Reply

Top