SUNTETI AICI
ACASA > Romani > TERENUL FANILOR, la serviciu Florin: Simona Halep, victorioasa: spasibo Moskva!

TERENUL FANILOR, la serviciu Florin: Simona Halep, victorioasa: spasibo Moskva!


Simona Halep cu trofeul cucerit la Moscova

În Terenul Fanilor, Florin revine cu un text scris imediat după excepționala victorie a Simonei Halep.

AICI puteți vedea imagini de la toate cele 5 victorii finale ale Simonei din acest an.

”Succes fenomenal la Moscova pentru Simona Halep, care la fel ca si celebrul cantaret italian Gianni Morandi a impresionat capitala Rusiei. Simona aflata la al cincilea succes in acest an ( in 5 luni de zile), a ajuns de pe locul 64 (inainte  de turneul de la Roma din luna mai) tocmai pe 14. De fapt Simo se afla pe a pe 13–a pozitie  fiindca Marion Bartoli s-a retras din activitate si doar temporar se afla chiar in fata romancei. Daca ne luam dupa stiri care se vehiculeaza in legatura cu inchiderea sezonului, Simona ar participa la micul turneu al campioanelor de la Sofia unde ar fi “special guest star” tinand cont de clasament si de succesele sale impresionante.

La festivitatea de premiere in care cupa era deosebit de mare si parea chiar grea, Simona a incheiat cu un cuvant drag rusilor, spasibo, si poate ca la anul sa rosteasca si alte cuvinte.

Succesele Simonei sunt uimitoare si ele s-au adunat pe toate suprafetele de joc, zgura, iarba, hard outdoor si acum indoor, demonstrand o valoare extraordinara. Dupa o saptamana de pauza binevenita, desi a jucat doar 7 seturi la Moscova, Simona s-ar putea prezenta la Sofia pentru a culege laudele intregii lumi a tenisului feminin mondial, facand o buna pregatire pentru turneul campioanelor de anul viitor, la care nu am avea de ce sa ne facem probleme ca nu va participa. Victoriile sale la fetele de la locul 3 in jos sunt garantia posibilitatilor sale de progres. Trecand in clasamentul all time romanesc de Ruxandra Dragomir si Irina Sparlea, ea se afla acum doar in urma unicei Virginia Ruzici, dar ma tem ca ea nu este inegalabila, fiindca Simo are doar 22 de ani si e greu de oprit din drumul sau spre varfurile ierarhiei.

Finala asteptata de multi fie ca au dorit sa vada cat de puternica este Simona in fata unui examen veritabil, fie ca o asteptau pe Samantha sa castige in fine la Moscova (dupa finala pierduta anul trecut) a avut un aspect doar aparent echilibrat, fiindca romanca a avut 18 (!) sanse de break convertind 4, fata de cele 2 din 5 sanse ale australiencei.

In majoritatea cazurilor Sam s-a aparat cu serviciul ei formidabil, fiindca deandata ce se punea in joc mingea a doua, sansele ei scadeau drastic. Simona s-a aratat calma desi dupa ratari in serie de 4 sau 5 ocazii de break intr-un ghem sau altul,  am fi scuzat-o daca rabufnea, iar dupa ce-si facea ghemurile sale fara mari probleme, s-a intrat in tiebreak. Acum s-a vazut ca regula  care spune ca cel care are mai multe puncte adunate este favorit, a castigat la 1, cu retururi excelente si cu backhand-uri in lungul linie care taiau respiratia. Sam s-a adunat din nou in setul doi pe care l-a inceput cu break dar a fost imediat egalata si apoi s-a uitat uimita pe tabela de scor care arata 1 pentru ea si 4 pentru adversara. Setul s-a incheiat cu 6-2 si cu aceasta sperantele Simonei la al cincilea trofeu s-au concretizat. Mare mi-a fost mirarea sa vad ca Simo a avut o bucurie foarte retinuta, de parca era ceva normal, si chiar asa era dupa antecedente, dupa jocul de azi si dupa jocul sau pur si simplu. Nu i-am vazut crucea din final, poate a facut-o poate nu, poate a uitat sa o faca, la fel cum cred ca a uitat sa o felicite pe Sam pentru finala ei. Daca le-a facut imi fac mea culpa, dar asta conteaza mai putin. Conteaza fantasticul sau an 2013, care a uimit lumea.

Cel mai bun sportiv al Romaniei in anul acesta este fara indoiala Simona Halep. iar partidul Ruxandrei Dragomir ar iesi mult in evidenta daca ar propune-o pe constanteanca la o medalie pe care Presedintele tarii i-ar atribui-o cu mare placere fiind concetatean cu celebra sportiva…

Leave a Reply

Top