SUNTETI AICI
ACASA > Inedit din tenis > Rafael Nadal s-a calificat în semifinalele Turneului Campionilor şi şi-a asigurat locul 1 ATP la finalul anului

Rafael Nadal s-a calificat în semifinalele Turneului Campionilor şi şi-a asigurat locul 1 ATP la finalul anului


Rafael Nadal

Rafael Nadal a câştigat azi un meci care s-a dovedit a fi mai greu decât îşi imaginase. Victoria e, astfel, cu atât mai frumoasă, cu atât mai mult cu cât îi asigură şi poziţia de lider la finalul anului.

Rafael Nadal s-a impus cu scorul de 7-6, 7-6 în faţa lui Stan Wawrinka şi, cu două vitorii în primele două meciuri ale grupei, fără să piardă vreun set, şi-a asigurat matematic calificarea în semifinalele competiţiei. Mai mult, punctele câştigate cu acest prilej ăi asigură poziţia de lider mondial la finalul anului, onoare pe care a mai trăit-o de două ori până acum, în 2008 şi 2010.

Ca o statistică inedită, Nadal e al treilea jucător de mâna stângă care încheie anul de cel puţin 3 ori pe primul loc în clasamementul ATP. Ceilalţi doi sunt Jimmy Connors (5) şi John McEnroe (4).

Nadal este acum pe locul 6 în clasamentul all-time, realizat după numărul anilor în care un jucător sau altul a terminat lider mondial. Clasamentul arată aşa: Sampras (6), Federer şi Connors (5). McEnroe şi Lendl (4), Nadal.

MeliMeloParis.ro

Leave a Reply

Top