SUNTETI AICI
ACASA > EXCLUSIV > Turneul WTA de la Bruxelles a fost anulat!

Turneul WTA de la Bruxelles a fost anulat!

Kaia Kanepi cu trofeul de la Bruxelles

3 Suisses - VIP

O ştire tristă din circuitul feminin: turneul WTA Premier de la Bruxelles nu se va mai disputa anul acesta. Competiţia belgiană avea o rezonanţă aparte pentru români. Pe de o parte pentru căera continuatoarea turneului de la Varşovia – ale cărui ultime două titluri au fost câştigate de Alexandra Dulgheru. Pe de altă parte pentru că, la Bruxelles, Simona Halep a disputat, în 2012, prima finală de turneu Premier din carieră.


Organizatorii turneului de la Bruxelles au anunţat că nu mai pot organiza competiţia şi în 2014. În urmă cu trei ani, turneul de la Bruxelles luase locul în calendar turneului de la Varşovia, competiţie câştigată, la ultimele ei două ediţii, de Alexandra Dulgheru.

“Contextul economic şi necesitatea de a face noi investiţii conform standardelor unui turneu Premier ne-a pus în faţa unor sarcini imposibil de realizat”, se arată în comunicatul de presă al organizatorilor. Competiţia era programată chiar în săptămâna de dinaintea turneului de la Roland Garros şi se disputa în paralel cu turneul de la Strasbourg. În cele trei ediţii desfăşurate până acum titlurile de simplu au fost câştigate de Caroline Wozniacki (2011), Agnieszka Radwanska (2012) şi Kaia Kanepi (2013, AICI aveti amănunte). În ceea ce o proveşte pe Radwanska, aceasta a câştigat titlul în 2012 învingând-o în finală pe Simona Halep, aşa cum aţi putut citi, la vremea respectivă, AICI.

În acest an turneul a fost perturbat de vreme, frigul şi ploile dând peste cap tot programul. În plus, spectatorii au fost atât de puţini încât jucătoarele ar fi putut da mâna cu fiecare dintre ei, cum se spune.

Conform zvonurilor care circulă în lumea tenisului feminin, locul turneul de la Bruxelles va fi luat de turneul de la Nurnberg, locul reinventării Simonei Halep. În acest moment, în calendarul WTA, competiţia germană este programată imediat după Roland Garros.

Leave a Reply

Top
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. More Info | Close